Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Млади таленти

rss

27.03.2007. D.B.M

Награда "Гордана Брајовић", коју десету годину заредом додељују "Вечерње новости", и ове године биће уручена најмлађим писцима на традиционалном фестивалу који се одржава 19. априла у Алексинцу.

У категорији од првог до четвртог разреда основне школе прву награду добила је Анастасија Коцић из Ниша. Другу деле Анђела Јевремовић из Врања и Мартин Тмушић из Барајева, а трећу Емилија Милетић из Сврљига, Стефан Станковић из Манојловца и Лука Мирковски из Трстеника. Похваљени су радови Тамаре Савић из Краљева, Софије Стефановић из Обреновца и Јанка Цекића из Књажевца.

Највише радова у категорији од петог до осмог разреда стигло је из основне школе "Јован Курсула" из Варварина, негде око 500, затим из школа "Васа Чарапић" из Белог Потока, "Đура Даничић" из Београда, као и из библиотеке у Димитровграду. На фестивалу ће им бити уручене дипломе за подстицај дечјег стваралаштва и љубави према књизи. Специјалне дипломе понеће Павле Пешић из Варварина, Алекса Мијаиловић из Белог Потока и Марија Петров из Димитровграда.

Међу ауторима прозних радова у овој категорији награђене су приче Предрага Обрадовића из Београда и Вука и Алексе Пребирачевића из Варварина. Прву награду за песму добила је Невена Стошић из Бања Луке, другу деле Сара Марковић из Новог Сада и Теодора Миросављевић из Нове Вароши. Трећенаграђени су Гаврило Дрљача из Доњег Товарника, Славица Стојановић из Великог Шиљеговца, Вања Загорац из Бијељине и Момчило Миленковић из Алексинца, а похваљени су радови Данијеле Лазовић из Алексинца, Марије Рајић из Хан Пјеска и Данијела Лазића из Сврљига.

Најбољи прозни рад у категорији средњошколаца написала је Јована Јевтић из Свилајнца. Другу награду добила је Ана Голубовић из Костолца, а трећу деле Тијана Половина из Ваљева и Дубравка Трифуновић из Београда. Сандра Đокић из Београда добила је прву награду за песму, а Милица Дачић из Чачка и Милица Ракиџић из Београда понеће другу награду. Трећу награду освојили су Никола Петковић из Купинова, Стефан Миљанић из Аранђеловца и Мирјана Цекић из Књажевца. Похваљене су песме Милоша Аврамовића из Херцег Новог и Милана Јеремића из Београда.

И ове године много радова стигло је из дијаспоре, а жири је издвојио песме Момчила Мијатовића из Боботе, Мине Ремели из Будимпеште и Александра Јовића из Хамбурга.

ДИПЛОМЕ

По први пут, а поводом обележавања десетогодишњег јубилеја, Марини Биорац, представници алексиначког Центра за културу, и Драгану Богутовићу, новинару културне рубрике "Вечерњих новости", биће уручене посебне дипломе за истрајност у афирмацији дечјег стваралаштва и фестивала "Гордана Брајовић".


# Гордана Брајовић школе фестивал Вечерње новости Милија Милетић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима