Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mladi talenti

rss

27.03.2007. D.B.M

Nagrada "Gordana Brajović", koju desetu godinu zaredom dodeljuju "Večernje novosti", i ove godine biće uručena najmlađim piscima na tradicionalnom festivalu koji se održava 19. aprila u Aleksincu.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda osnovne škole prvu nagradu dobila je Anastasija Kocić iz Niša. Drugu dele Anđela Jevremović iz Vranja i Martin Tmušić iz Barajeva, a treću Emilija Miletić iz Svrljiga, Stefan Stanković iz Manojlovca i Luka Mirkovski iz Trstenika. Pohvaljeni su radovi Tamare Savić iz Kraljeva, Sofije Stefanović iz Obrenovca i Janka Cekića iz Knjaževca.

Najviše radova u kategoriji od petog do osmog razreda stiglo je iz osnovne škole "Jovan Kursula" iz Varvarina, negde oko 500, zatim iz škola "Vasa Čarapić" iz Belog Potoka, "Đura Daničić" iz Beograda, kao i iz biblioteke u Dimitrovgradu. Na festivalu će im biti uručene diplome za podsticaj dečjeg stvaralaštva i ljubavi prema knjizi. Specijalne diplome poneće Pavle Pešić iz Varvarina, Aleksa Mijailović iz Belog Potoka i Marija Petrov iz Dimitrovgrada.

Među autorima proznih radova u ovoj kategoriji nagrađene su priče Predraga Obradovića iz Beograda i Vuka i Alekse Prebiračevića iz Varvarina. Prvu nagradu za pesmu dobila je Nevena Stošić iz Banja Luke, drugu dele Sara Marković iz Novog Sada i Teodora Mirosavljević iz Nove Varoši. Trećenagrađeni su Gavrilo Drljača iz Donjeg Tovarnika, Slavica Stojanović iz Velikog Šiljegovca, Vanja Zagorac iz Bijeljine i Momčilo Milenković iz Aleksinca, a pohvaljeni su radovi Danijele Lazović iz Aleksinca, Marije Rajić iz Han Pjeska i Danijela Lazića iz Svrljiga.

Najbolji prozni rad u kategoriji srednjoškolaca napisala je Jovana Jevtić iz Svilajnca. Drugu nagradu dobila je Ana Golubović iz Kostolca, a treću dele Tijana Polovina iz Valjeva i Dubravka Trifunović iz Beograda. Sandra Đokić iz Beograda dobila je prvu nagradu za pesmu, a Milica Dačić iz Čačka i Milica Rakidžić iz Beograda poneće drugu nagradu. Treću nagradu osvojili su Nikola Petković iz Kupinova, Stefan Miljanić iz Aranđelovca i Mirjana Cekić iz Knjaževca. Pohvaljene su pesme Miloša Avramovića iz Herceg Novog i Milana Jeremića iz Beograda.

I ove godine mnogo radova stiglo je iz dijaspore, a žiri je izdvojio pesme Momčila Mijatovića iz Bobote, Mine Remeli iz Budimpešte i Aleksandra Jovića iz Hamburga.

DIPLOME

Po prvi put, a povodom obeležavanja desetogodišnjeg jubileja, Marini Biorac, predstavnici aleksinačkog Centra za kulturu, i Draganu Bogutoviću, novinaru kulturne rubrike "Večernjih novosti", biće uručene posebne diplome za istrajnost u afirmaciji dečjeg stvaralaštva i festivala "Gordana Brajović".


# Gordana Brajović škole festival Večernje novosti Milija Miletić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima