Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сабор паприкара Рутевац 2022

rss

12.09.2022. Никола Митић

Ове године је било пуно дисциплина за такмичење у разним категоријама као што су кување паприкаша, најтежа паприка, најдужа паприка и најбоља парцела, ликовни и литерарни конкурс.

Сабор паприкара Рутевац 2022

Поред тога био је богат културно уметнички програм који је припремило Градско културно уметничко друштво Алексинац и Куд Младост из  Мекиша, такође су учествовали и Фрулаши из Мекиша.

У категорији најдужа паприка победу је однео Милан Живановић и то за паприку која је била дугачка 27 центиметара, а за најтежу паприку победу је однела Сузана Цветановић и то за паприку која је била тешка чак 366 грама.

У категорији најбоља парцела пријавило се пет домаћинства а прва три места заузели су Сузана Цветановић, Милан Живановић и Слађана Ђорђевић.

За категорију најбољи паприкаш пријавило се четири екипа и то две из Рутевца, а две из Алексинца, а победу и прво место однели су домаћини и то екипа Комшије из Рутевца, другопласирана екипа је Еко Ал Патрола из Алексинца, трећепласирана је екипа Бисери из Рутевца, а четвртопласирана екипа Удружења грађана Радиност из Алексинца.

Ручне радове,рукотворине као и зимницу изложили су чланови Удружења грађана Радиност из Алексинца. На нивоу села односно Основне школе "Јован Јивановић Змај" из Рутевца (издвојено одељење) организован је ликовни и литерарни конкурс, трочлана комисија је прегледала пристигле радове и доделила следећа места:
Ликовни конкурс:
1- Екатарина Пешић
2- Дуња Милојковић
3- Емилија Јовановић

Литерарни конкурс:
1- Анабела Вукадинович
2- Нина Видојковић
3- Николина Антић

Поред тога сви учесници ликовног и литерарног конкурса награђени су захвалницама. Награде су уручили председник месне заједнице Рутевац, предесдним организационог одбора, заменица председника општине Алексинац и директорка Центра за културу и уметност из Алексинца.

На самом крају програма уследио је концерт Љубе Ликућа и оркестра ЦКУ.

Још фотографија можете погледати кликом на дугме: ЈОШ ФОТОГРАФИЈА


# фотографија Рутевац Сабор паприкара Удружење грађана Радиност
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима