Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sabor paprikara Rutevac 2022

rss

12.09.2022. Nikola Mitić

Ove godine je bilo puno disciplina za takmičenje u raznim kategorijama kao što su kuvanje paprikaša, najteža paprika, najduža paprika i najbolja parcela, likovni i literarni konkurs.

Sabor paprikara Rutevac 2022

Pored toga bio je bogat kulturno umetnički program koji je pripremilo Gradsko kulturno umetničko društvo Aleksinac i Kud Mladost iz  Mekiša, takođe su učestvovali i Frulaši iz Mekiša.

U kategoriji najduža paprika pobedu je odneo Milan Živanović i to za papriku koja je bila dugačka 27 centimetara, a za najtežu papriku pobedu je odnela Suzana Cvetanović i to za papriku koja je bila teška čak 366 grama.

U kategoriji najbolja parcela prijavilo se pet domaćinstva a prva tri mesta zauzeli su Suzana Cvetanović, Milan Živanović i Slađana Đorđević.

Za kategoriju najbolji paprikaš prijavilo se četiri ekipa i to dve iz Rutevca, a dve iz Aleksinca, a pobedu i prvo mesto odneli su domaćini i to ekipa Komšije iz Rutevca, drugoplasirana ekipa je Eko Al Patrola iz Aleksinca, trećeplasirana je ekipa Biseri iz Rutevca, a četvrtoplasirana ekipa Udruženja građana Radinost iz Aleksinca.

Ručne radove,rukotvorine kao i zimnicu izložili su članovi Udruženja građana Radinost iz Aleksinca. Na nivou sela odnosno Osnovne škole "Jovan Jivanović Zmaj" iz Rutevca (izdvojeno odeljenje) organizovan je likovni i literarni konkurs, tročlana komisija je pregledala pristigle radove i dodelila sledeća mesta:
Likovni konkurs:
1- Ekatarina Pešić
2- Dunja Milojković
3- Emilija Jovanović

Literarni konkurs:
1- Anabela Vukadinovič
2- Nina Vidojković
3- Nikolina Antić

Pored toga svi učesnici likovnog i literarnog konkursa nagrađeni su zahvalnicama. Nagrade su uručili predsednik mesne zajednice Rutevac, predesdnim organizacionog odbora, zamenica predsednika opštine Aleksinac i direktorka Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca.

Na samom kraju programa usledio je koncert Ljube Likuća i orkestra CKU.

Još fotografija možete pogledati klikom na dugme: JOŠ FOTOGRAFIJA


# fotografija Rutevac Sabor paprikara Udruženje građana Radinost
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima