Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Председник општине: Пластичне палме у пешачкој зони? Нечија неслана шала

rss

04.04.2019. Н1

Алексиначке власти не одустају од тога да више од 140 милиона динара потроше на претварање главне улице у поплочано шеталиште, иако опозиција и део јавности сматрају да тако велики новац, у општини која је по неразвијености у последњој категорији, треба потрошити за приоритетније ствари - канализацију, водовод, побољшање здравствених услуга.

Фото: архива

Први човек Алексинца Ненад Станковић за Н1 каже да је реч о капиталној инвестицији чију половину финансира држава.

Погледајте прилог телевизије Н1

Иако председник општине Алексинац у канцеларији палму има, тврди да је прича о постављању пластичних палми у новој пешачкој зони, нечија неслана шала и да то у плану - никада није било. Пројекат поплочавања главне улице, са заменом комуналне инфраструктуре испод, у укупној дужини од око 400 метара, нападају они који, каже први човек општине, немају праве аргументе.

"Да ли то значи да због тога што, на пример, Дому здравља недостаје један санитет, не треба уређивати центар Алексинца?", каже Ненад Станковић, председник општине Алексинац.

Живот, много тежи, одвија се, тврде критичари режима, на само неколико стотина метара од центра, где људи немају завршене улице, инфраструктуру. Мало даље чак и водовод. Зато сматрају да је ово недомаћинско понашање локалне власти.

"Општина Алексинац даје 105 милиона (динара) општинских пара, дакле једна од најсиромашнијих општина у Србији, за поплочавање центра града", рекао је Иван Димић, одборник ДСС.

"Постоје људи који немају воду, немају канализацију, путеве, много хитније и битније ствари, зато што је председник општине решио да себи гради споменик од центра града", рекао је Бобан Ранђеловић, председник ДС у Алексинцу.

Зна се, према председнику Ненаду Станковићу, да новац не издваја само Алексинац, већ и држава: 142 милиона ће, каже, највероватније коштати све, по пола дају једни и други. Биће нове фонтане и новог зеленила, на штету постојећих липа, које Алексинчани на друштвеним мрежама петицијом желе са сачувају.

"Искрено, то је питање здравог разума. Да ли си паметан или ниси да сечеш дрвеће."

"Има пречих ствари, погледајте - ово је касаба. Ћерамиде и цреп ће да падну, а они стављају плочице на 200 метара од 200 милиона."

"Има горе бањски друм, пут је катастрофа, боље би било ту да уложе него овде да поплочавају улицу. Ово може мало да сачека."

"Нема ништа лепше од тога да се гради. Земља. Смем да причам?...Ја сам за Вучића!"

"Ти који иду јако негативно против ове наше инвестиције, ишли су јако негативно према нашој инвестицији од пре пар година када смо уређивали плато испред Центра за културу. Баш на том платоу где сада петком одржавају протесте", каже Станковић.

Н1: На том платоу, кажу, има неких фонтана које нису у функцији, а дато је много новца...?

"Те фонтане су у функцији, упућени знају да се оне обично у зимским месецима искључују. Обично се првог априла склони заштитна "покривка" и обично првих дана априла фонтана почне да ради".

Трећег априла, фонтана изгледа - као усред зиме. Председник још каже да ће претварање главне улице у шеталиште почети такође априла, а да је рок за завршетак - новембар.


# председник општине Иван Димић Бобан Ранђеловић општина плато Ненад Станковић Бањски друм Телевизија Н1
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима