Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumna Marije Ilić: Sedmica (7)

rss

22.07.2021. Marija Ilić

Iza sedam mora, sedam gora, sedam planina, sedam jezera, sedam reka i sedam dolina, sedam gradova i sedam sela, živela je jedna aždaja. Probudi se ona jednog jutra i pomisli:“ Auh čoveče...gde ja živim?!?“

Kolumna Marije Ilić: Sedmica (7)

Jeste li nekada razmišljali o magičnom broju 7? Sigurno je da se bar jednom svako od vas nadao čuvenoj sedmici na loto-u (čak i kad nije odigrao kombinaciju). Čak i u bajkama, broj 7 ima poseban tretman. Sedam je patuljaka u društvu sa Snežanom. Sedam je neposlušnih jarića i samo jedan vuk. Jednim udarcem hrabri krojač ubija 7 muva. Mačak u čizmama prelazi 7 milja jednim korakom.  Bred Pit je proveo 7 godina na Tibetu. Čak je i Bog stvorio svet za 7 dana i uredio da nedelja ima 7 dana. Sedam je i smrtnih grehova. Razbijeno ogledalo donosi 7 godina nesreće. U sedmoj godini života deca polaze u školu.

Sedam godina grupa vaspitačica čeka da im se prizna koeficijent u skladu sa VII1 stepenom stečene stručne spreme. Za to vreme prošlo je 7 puta 365 dana. Počinjeno je svih 7 smrtnih grehova (više puta nažalost). Za to vreme ispričale su te vaspitačice bajke o Vuku i 7 jarića i Snežani i 7 patuljaka deci iz 7 generacija. Deca koja su rođena pre 7 godina upisala su se u školu. Da su vaspitačice igrale loto redovno, možda bi dobile i tu čuvenu sedmicu.

Svakog od 7 dana, minimum 7 puta dnevno (a često i noću), svih ovih 7 godina pitaju se: „Auh čoveče...gde mi to živimo?!?“ A znaju. Žive u Aleksincu gde su nepoželjne jer su završile specijalističke studije, gde pošteno rade iako nisu pošteno plaćene.

Svakog meseca, te iste vaspitačice su na gubitku u iznosu od 10.120,00 dinara (u odnosu na kolege kojima je po istom osnovu priznat koeficijent). Za te pare može se kupiti brdo 7days kroasana ili hleba sa 7 kora ili otići do Rima koji počiva na 7 brežuljaka.

Nebrojeno puta su se obraćale svima za ovih 7 godina na 7 različitih adresa, moleći za ono što im po zakonu pripada. Rečeno im je „da ih je mnogo, da ih niko nije terao da završe, kome je priznato priznato je i da se nema para“. Vaspitačica je 15. Nedeljivo sa 7. Ima ostatak.

Ako postoji 7 svetskih čuda, ovaj presedan je osmo. Za njega je retko ko čuo, jer kako jedan čovek reče snishodljivo: „Misliš da nekoga zanimaju neke tamo vaspitačice?“ Mislim. Već su prošle 7 krugova pakla. Ona poslednja dva nek bar budu uz publiku.

Trebalo vam je 7 minuta da pročitate ovu priču? Trebalo bi mi minimum 7 stranica da vam je u potpunosti objasnim. Ali, neka stane sve u 7 reči: Sedam puta mereno, jednom se mora preseći.

 

Komentara: 0


# Aleksinac vaspitač Marija Ilić koeficijent
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima