Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почело снимање филма о животу Томе Здравковића

rss

02.08.2020. Алексинац.нет

Један од наших најпопуларнијих певача, свих времена, рођен је у Алексинцу 20. новембра 1938. године. Наравно у питању је Тома Здравковић.

Милан Марић као Тома Здравковић / Фото. Инстаграм

Филм о његовом животу, који се прерано завршио 30. септембра 1991. године, је почео са снимањем у Ваљеву. Продуценти филма су Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић. Главна улога припала је Милану Марићу, док ћемо уз њега у улози Силване Арменулић гледати Тамару Драгичевић, а мајку певача игра Мирјана Карановић, а оца Слободан Бода Нинковић.

Родитељи славног певача мајка Косара и отац Душан имали су петоро деце. Томислав се родио трећи по реду, у недељу, 20. новембра 1938. године, кад је породица живела у Алексинцу. Пред рат због беде и немаштине Душан је преселио породицу у родно Печењевце, које се налази у близини Лесковца. Мајка Коса била је домаћица као и жене тог времена. Родила је певачу још три брата, Александра, Ивана и Новицу, који је такође певач, као и сестру Мирјану.

Сценарио за овај биографски филм написали су Никола Пејаковић и Драган Бјелогрлић, а режија је припала Зорану Лисинцу.

Надамо се да ће продуценти снимање филма обавити и у Алексинцу јер легат овог певача и даље живи у нашем граду. Центар за културу и уметност сваке године организује вече посвећено музици Томе Здравковића, на којем су до сада учествовали Лена Ковачевић, Иван Милинковић, Балкан Стрингс, Јелена Томашевић...

Силвана, доктор, Лепа, Дрда и Тозовац / Фото: Инстаграм


# Алексинац Центар за културу и уметност Тома Здравковић
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима