Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počelo snimanje filma o životu Tome Zdravkovića

rss

02.08.2020. Aleksinac.net

Jedan od naših najpopularnijih pevača, svih vremena, rođen je u Aleksincu 20. novembra 1938. godine. Naravno u pitanju je Toma Zdravković.

Milan Marić kao Toma Zdravković / Foto. Instagram

Film o njegovom životu, koji se prerano završio 30. septembra 1991. godine, je počeo sa snimanjem u Valjevu. Producenti filma su Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić. Glavna uloga pripala je Milanu Mariću, dok ćemo uz njega u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević, a majku pevača igra Mirjana Karanović, a oca Slobodan Boda Ninković.

Roditelji slavnog pevača majka Kosara i otac Dušan imali su petoro dece. Tomislav se rodio treći po redu, u nedelju, 20. novembra 1938. godine, kad je porodica živela u Aleksincu. Pred rat zbog bede i nemaštine Dušan je preselio porodicu u rodno Pečenjevce, koje se nalazi u blizini Leskovca. Majka Kosa bila je domaćica kao i žene tog vremena. Rodila je pevaču još tri brata, Aleksandra, Ivana i Novicu, koji je takođe pevač, kao i sestru Mirjanu.

Scenario za ovaj biografski film napisali su Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je pripala Zoranu Lisincu.

Nadamo se da će producenti snimanje filma obaviti i u Aleksincu jer legat ovog pevača i dalje živi u našem gradu. Centar za kulturu i umetnost svake godine organizuje veče posvećeno muzici Tome Zdravkovića, na kojem su do sada učestvovali Lena Kovačević, Ivan Milinković, Balkan Strings, Jelena Tomašević...

Silvana, doktor, Lepa, Drda i Tozovac / Foto: Instagram


# Aleksinac Centar za kulturu i umetnost Toma Zdravković
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima