Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Директору комуналног кривична пријава, зашто баш сада?

rss

24.10.2017.

Демократска странка сматра да институције система правне, пореске и полицијске контроле не смеју да буду део политичких игара било које власти или политичке организације.

Директору комуналног кривична пријава, зашто баш сада?

Из тог разлога постављамо питање зашто је директор комуналног предузећа добио кривичну пријаву од стране буџетског инспектора Славише Крстића, баш сада?

Да ли разлог те кривичне пријаве лежи у одлуци директора Будимира Марковића да поднесе кандидатуру за председника одбора СНС у Алексинцу?

Да ли је тачно да ће због тога бити смењен у децембру месецу, и да му се спрема отказ у Комуналним услугама?

Да ли је саопштење ДС-а које смо објавили прошле недеље убрзало одлуку да се на руководство Комуналног предузећа изврши свака врста политичког притиска па и та да пријава од стране буџетског инспектора буде поднета у исто време када је ДС почео интензивно да прати рад јавних предузећа у Алексинцу?

Рад Комуналног предузећа смо аргументовано критиковали за скупштинском говорницом и сматрамо да постоји низ погрешних одлука које је локална власт донела када је у питању рад ове фирме.

Зато још једном постављамо питање зашто је из буџета општине издвојено 43.000.000 динара за уличну расвету у години када тај посао треба бити поверен приватној фирми, а када је тај посао био поверен Комуналном предузећу износ је био 22.000.000 динара.

Коме ће отићи разлика од близу 200.000 евра буџетског новца?

Да ли је тачно да ће место директора Комуналног предузећа припасти СПС-у, како би високи функцонер СПС-а преузео руковођење овим предузећем?

Демократска странка сматра да је јако важно да се како на републичком нивоу тако и на локалном нивоу институцијама система препусти рад према одредбама закона, а не на основу политичких одлука странака или коалиција.

Бобан Ранђеловић
председник ОО Дс Алексинац


# СНС СПС ДС Бобан Ранђеловић Будимир Марковић Комуналне услуге ЈП саопштење Славиша Крстић
@sns_aleksinac @socijalisti @demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима