Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Direktoru komunalnog krivična prijava, zašto baš sada?

rss

24.10.2017.

Demokratska stranka smatra da institucije sistema pravne, poreske i policijske kontrole ne smeju da budu deo političkih igara bilo koje vlasti ili političke organizacije.

Direktoru komunalnog krivična prijava, zašto baš sada?

Iz tog razloga postavljamo pitanje zašto je direktor komunalnog preduzeća dobio krivičnu prijavu od strane budžetskog inspektora Slaviše Krstića, baš sada?

Da li razlog te krivične prijave leži u odluci direktora Budimira Markovića da podnese kandidaturu za predsednika odbora SNS u Aleksincu?

Da li je tačno da će zbog toga biti smenjen u decembru mesecu, i da mu se sprema otkaz u Komunalnim uslugama?

Da li je saopštenje DS-a koje smo objavili prošle nedelje ubrzalo odluku da se na rukovodstvo Komunalnog preduzeća izvrši svaka vrsta političkog pritiska pa i ta da prijava od strane budžetskog inspektora bude podneta u isto vreme kada je DS počeo intenzivno da prati rad javnih preduzeća u Aleksincu?

Rad Komunalnog preduzeća smo argumentovano kritikovali za skupštinskom govornicom i smatramo da postoji niz pogrešnih odluka koje je lokalna vlast donela kada je u pitanju rad ove firme.

Zato još jednom postavljamo pitanje zašto je iz budžeta opštine izdvojeno 43.000.000 dinara za uličnu rasvetu u godini kada taj posao treba biti poveren privatnoj firmi, a kada je taj posao bio poveren Komunalnom preduzeću iznos je bio 22.000.000 dinara.

Kome će otići razlika od blizu 200.000 evra budžetskog novca?

Da li je tačno da će mesto direktora Komunalnog preduzeća pripasti SPS-u, kako bi visoki funkconer SPS-a preuzeo rukovođenje ovim preduzećem?

Demokratska stranka smatra da je jako važno da se kako na republičkom nivou tako i na lokalnom nivou institucijama sistema prepusti rad prema odredbama zakona, a ne na osnovu političkih odluka stranaka ili koalicija.

Boban Ranđelović
predsednik OO Ds Aleksinac


# SNS SPS DS Boban Ranđelović Budimir Marković Komunalne usluge JP saopštenje Slaviša Krstić
@sns_aleksinac @socijalisti @demokrate @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima