Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Настављени радови у улици Т. Ђорђевића, чека се уплата из републике

rss

22.11.2012. Извор: Радио Алексинац

Извођачи радова у улици Тихомира Ђорђевића су се вратили на градилиште након што је локална самоуправа уплатила свој део обавеза у износу од 10 посто укупних инвестиција.

Настављени радови у улици Т. Ђорђевића, чека се уплата из републике

Иако је та сума знатно мања од средстава која треба да стигну из републике, општина је изашла у сусрет извођачима радова и предвиђену суму уплатила чак и пре предвиђеног рока, каже за Радио Алексинац председник Скупштине општине Алексинац Грујица Вељковић.

- Са жељом да се радови наставе, пошто је инвеститор обуставио радове, и да не би дошло до конзервирања градилишта, уплатили смо тај део како би се извођач вратио на градилиште и довршио радове колико је год то могуће.

Обим радова који ће бити изведени ове јесени зависи и од обнове аражмана између Министарства регионалног развоја и Европске инвестиционе банке, али и временских услова у наредном периоду, пошто се грађевинска сезона приводи крају. Ипак, истиче Вељковић, Влада улаже све напоре како би се бар део радова завршио пре првих минусева.

- Влада се, посебно Министарство регионалног развоја, труди да активира тај уговор са Европском инвестиционом банком и да се наставе радови који су започети преко тадашњег Министарства економије и регионалног развоја.

Оно што ће се сигурно урадити, према најавама председника СО Алексинац Грујице Вељковића, јесте израда тротоара и пошљункавање коловоза, чиме ће радови бити конзервирани, а улица колико-толико оспособљена за саобраћај и безбедно кретање пешака.

Средствима Европске инвестиционе банке кредитирају се још два пројекта у општини Алексинац, изградња будуће зграде Пољопривредне школе „Шуматовац“ и реновирање дела зграде основне школе “Љупче Николић”.


# општина саобраћај Грујица Вељковић школе Радио Алексинац радови СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима