Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nastavljeni radovi u ulici T. Đorđevića, čeka se uplata iz republike

rss

22.11.2012. Izvor: Radio Aleksinac

Izvođači radova u ulici Tihomira Đorđevića su se vratili na gradilište nakon što je lokalna samouprava uplatila svoj deo obaveza u iznosu od 10 posto ukupnih investicija.

Nastavljeni radovi u ulici T. Đorđevića, čeka se uplata iz republike

Iako je ta suma znatno manja od sredstava koja treba da stignu iz republike, opština je izašla u susret izvođačima radova i predviđenu sumu uplatila čak i pre predviđenog roka, kaže za Radio Aleksinac predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

- Sa željom da se radovi nastave, pošto je investitor obustavio radove, i da ne bi došlo do konzerviranja gradilišta, uplatili smo taj deo kako bi se izvođač vratio na gradilište i dovršio radove koliko je god to moguće.

Obim radova koji će biti izvedeni ove jeseni zavisi i od obnove aražmana između Ministarstva regionalnog razvoja i Evropske investicione banke, ali i vremenskih uslova u narednom periodu, pošto se građevinska sezona privodi kraju. Ipak, ističe Veljković, Vlada ulaže sve napore kako bi se bar deo radova završio pre prvih minuseva.

- Vlada se, posebno Ministarstvo regionalnog razvoja, trudi da aktivira taj ugovor sa Evropskom investicionom bankom i da se nastave radovi koji su započeti preko tadašnjeg Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Ono što će se sigurno uraditi, prema najavama predsednika SO Aleksinac Grujice Veljkovića, jeste izrada trotoara i pošljunkavanje kolovoza, čime će radovi biti konzervirani, a ulica koliko-toliko osposobljena za saobraćaj i bezbedno kretanje pešaka.

Sredstvima Evropske investicione banke kreditiraju se još dva projekta u opštini Aleksinac, izgradnja buduće zgrade Poljoprivredne škole „Šumatovac“ i renoviranje dela zgrade osnovne škole “Ljupče Nikolić”.


# opština saobraćaj Grujica Veljković škole Radio Aleksinac radovi SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima