Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Владимир се после 16 дана пробудио из коме: заплакао, када је видео оца

rss

27.10.2018. Д.К. Телеграф

Седамнестогодишњи Владимир Милетић из Бобовишта, који је 1. октобра тешко повређену саобраћајној незгоди у свом селу када га је возилом „исузу д макс“ ударио Дејан К. (43), дошао је свести и више није животно угрожен.

Владимир се после 16 дана пробудио из коме: заплакао, када је видео оца

Дечак је због вишеструких повреда у нишкој болници више од две недеље лебдео између живота и смрти, а прогнозе лекара биле су песимистичне.

Међутим, чудо се десило, дечак је стабилизован и пребачен на даље лечење у Алексинац. Владимиров отац Мирослав који није избивао из нишке болнице надајући се бољим вестима најзад је одахнуо.

- "Води ме кући тата"- то су биле његове прве речи. Пукло ми је нешто угрудима, уздржао сам се да не пустим сузу али је Влада заплакао. Био сам спреман за најгоре, а опет нисам губио наду, лекари су ми отворено рекли дасу његове повреде веома тешке. Уздао сам се у Бога, отишао сам у манастир Свети Роман, однео јагње и запалио свеће. Чуо сам да је моја мука дирнула многе и да су молитве за мога Владу читане у манатиримаширом земље па чак и у Острогу. Верујем да су моме сину помогли лекари алии да је оздравио захваљујући Богу – прича дечаков отац.

Мирослав је једини Владимиров старатељ јер му је мајка преминула кадаје дечак имао само четири године.

- Имам само њега, не бих преживео да се догодило најгоре. Нисам био ни жив нимртав свих ових дана, нисам јео, пио, спавао. На мени се види кроз какве су муке прошле. Још ме држи неки страх, још не могу да схватим да је најгоре готово. Био сам сваког дана са њим, масирао га иако је био безсвести, причао сам са њим, надао сам се да ме чује. То су муке које ником не бих пожелео – вајка се Мирослав.

Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију и интензивнутерапију КЦ Ниш признаје да очекивања лекара нису била велика.

- Дечак је био на операционом столу за мање од сат времена од повређивања. Осим обостраног хематома мозга, задобио је и фрактурукостију лица са крварењем и синусима и контизију плућа, што су повреде са јако ниским степеном преживљавања – објашњава Јанковић.

Директор алексиначке болнице Горан Видић саопштио је да је Владимир напуту опоравка.

- Он је почео да устаје, укључен је терапеут и чим му то стане дозволи пићеупућен на рехабилитацију – казао је Видић.

Возач који је ударио дечака побегао је са места несреће. Истог дана пријавио се у полицију, па је против њега поднета кривична пријава због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја.


# саобраћај Бобовиште саобраћајна незгода Свети Роман кривична пријава Горан Видић Владимир Милетић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима