Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Владимира је на путу до школе ударио камионет и није застао: Возач је ухапшен, а дечак у коми, бори се за живот

rss

04.10.2018.

Алексинчанин Дејан К. (43) ухапшен је јер је својим возилом „исузу д макс“ ударио ученика Владимира Милетића (17) а затим побегао са места несреће.

Фото: Телеграф

Трагедија се догодила у понедељак око 6.15 сати у селу Бобовиште када је на тинејџера који се кретао ивицом коловоза, ка аутобуском стајалишту где је требао да сачека превоз до школе у Алексинцу, налетео бахати возач.

Од силине ударца, дечак је одлетео неколико метара и завршио у жбуњу где га је без свести пронашао један комшија и обавестио Владимировог оца. Тешко повређени седамнаестогодишњак је пребачен до нишког Клиничког центра где је хитно оперисан али је и даље животно угрожен. Возач камионета се пет сати након несреће пријавио полицији, ухапшен је јуче је приведен алексиначком тужилаштву на саслушање.

Трагедија је бацила у очај Владимировог оца Мирослава који по читав дан проводи у нишком Клиничком центру страхујући да ће му бити саопштене најцрње вести.

- Он је мени све и ја њему... никог другог немамо ни ја ни он. Жена ми је умрла када је Владимир имао четири године, а за њом су отишли и моји родитељи. Три гроба за три године... а сада овај ужас. Молим Бога да мене одмах узме, само да ми он преживи, сваки дан сам у болници само увече одлазим кући.... лекари су ми након операције казали да су шансе пола – пола - кроз сузе говори отац повређеног дечака.

Несрећни човек објашњава да је дечак страдао на пар десетина метара од куће.

- Истрчао сам као без душе када сам чуо да ме комшија дозива. Оно што сам видео прогониће ме целог живота. Моје дете је било без свести, глава цела крвава.... Грлио сам га, запомагао, дозивао, али ништа. Хитна помоћ га је одвезла најпре у Алексинац а затим у Ниш где је одмах оперисан. Чекао сам да се операција заврши у ходнику болнице, мислио сам да ће ми срце препући. Стрепим од најгорег, а надам се најбољем, нема мени живота ако останем без мог Владимира - вајкао се очајни човек.

Коментаришући бекство са места несреће несавесног возача, Мирослав истиче да сумња да је Дејан имао намеру да нешто сакрије.

- Знао је да је ударио дете, а није покушао да му помогне. Могуће је да је био пијан па да није смео да чека полицију, могуће је да је и неко други био за воланом, а да га он покрива.... свашта ми пролази кроз главу. Зато апелујем на људе који су видели шта се десило тог дана да се јаве мени или полицији - казао је отац дечака.

У нишком Клиничком центру је саопштено да је тинејџер у тешком стању.

- Пацијент је задобио тешке контузије мозга и плућа, у стању је вештачки изазване коме и прикључен на апарате за одржавање живота – саопштено је из ове здравствене установе.

Владимир је одличан ученик треће године техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ у Алексинцу. За њега и његовог оца комшије имају само речи хвале.

- Владимир је дивно, васпитано дете, отац се бора за њега како зна. Радио је у ПИК „Алексинац“ а откако му је фирма пропала бави се пољопривредом. Страшна несрећа га је задесила, ту је затекао дете једва живо, грлио га је плачући, страшно је било то гледати - каже Братислав Мирковић док показује место где је несрећни дечак одбачен.

Извор: Телеграф, Ало


# превоз Бобовиште саобраћајна незгода школе прота Стеван Димитријевић хитна помоћ Владимир Милетић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима