Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Возачу аутобуса из Алексинца који се сударио са возом притвор од 30 дана

rss

03.01.2019.

Ухапшен Алексинчанин М.З. (31), који је управљао аутобусом који се 21. децембра сударио са путничким возом.

Возачу аутобуса из Алексинца који се сударио са возом притвор од 30 дана

Алексинчанин М.З. (31), који је управљао аутобусом који се 21. децембра сударио са путничким возом на пружном прелазу код Доњег Међурова, ухапшен је и одређен му је притвор од 30 дана, речено је агенцији Бета у Основном тужилаштву у Нишу.

"Возач је 31. децембра пуштен из болнице и приведен Основном јавном тужилаштву у Нишу где је саслушан. Након тога му је судија за претходни поступак Основног суда у Нишу одредио притвор", рекли су у Основном тужилаштву.

Против М.З. је поднета кривична пријава за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна од једне до осам година.

Након вишедневне борбе лекара специјалиста интензивне неге Клинике за анестезију и интензивну терапију КЦ Ниш дошло је до наглог погоршања здравственог стања В.Ђ.(65), који је, у среду вече, подлегао повредама задобијеним у саобраћајној незгоди на путном прелазу у Доњем Међурову када је воз "пресекао" аутобус пун путника.

Пацијент је имао вишеструки прелом карлице, ребара..Током ноћи дошло је до акутног попуштања плућне функције, након чега је пацијент интубиран и постављен је торакални дрен. 

У пола пет у четвртак јутро дошло је до срчаног застоја, али је и након свих покушаја реанимације, пацијент преминуо.

У овој незгоди страдало је до сада седам особа, а више од 20 је повређено. Троје је погинуло на месту удеса, двоје на операционим столовима. Последње две жртве су преминуле у болници током опоравка.

Двоје најтеже повређених путника, девојчица (16) и мушкарац (31) још се налазе на интензивној нези Клиничког центра у Нишу.

Извор: Вечерње новости


# Ниш експрес Ниш саобраћај саобраћајна незгода Железнице Србије аутобус пружни прелаз кривична пријава воз железница Вечерње новости Милан Здравковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима