Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Председник Напретка за МаксБет спорт: Сумњиве ствари се дешавају у КЛС

rss

05.04.2021. МаксБет

Кошаркашка лига Србије улази у фото-финиш, преостало је да се одиграју још једно или два кола, у зависности од екипа. Док је при врху мање-више све познато, Војводина и Младост МаксБет ће играти Суперлигу, а њима ће се највероватније придружити Златибор, много је неизвеснија борба за опстанак.

Фото: архива

Ту је међутим дошло до неколико спорних резултата, који су упалили лампице надлежнима. У последњих неколико кола су екипе које се боре за опстанак, Металац, Дунав, Слога и ОКК Београд остварили неочекиване победе против тимова из врха, Новог Пазара, Динамика, Слободе и Златибора.

Из лиге испадају два или три тима, у зависности од тога да ли ће Борац из Чачка да остане у АБА лиги или не.

О свему томе за МаксБет спорт причао је председник Напретка из Алексинца, Ненад Стојковић. Његов клуб се после пораза од Пирота (102:74) и Војводине (91:86) нашао у тешкој ситуацији и у последњем колу ће против Дунава у Старим Бановцима играти за опстанак.

– КЛС је изузетно јако такмичење, јаче него ранијих година, са добрим играчима. Веома је било неизвесно, али ружно је ово што се дешава у последњих неколико кола. Ако неко нешто не преузме да се зауставе те ствари, мораћемо сви ми да се запитамо зашто се уопште игра кошарка на овим просторима – рекао је Стојковић за МаџБет спорт.

Много мање би бринули у Алексинцу пред последње коло да је заустављена Војводина. Међутим, Новосађани су у узбудљивом мечу, који њима није имао потпуно никакав резултатски значај, успели да савладају Напредак.

– Војводина је уз Младост МаксБет најбоља екипа у КЛС, максимално су спремни и имају јасан циљ да буду први на крају сезоне. У феноменоменалној утакмици успели смо да им парирамо у свим елементима до самог краја. Међутим, у спорту треба имати и мало среће. Ми смо имали само осам играча у ротацији, двојица нам се опорављају од короне. Због тога смо имали физички пад у финишу и Војводина је заслужено победила.

Пирот се готово извесно сели у нижи ранг, има девет победа и још два меча да одигра. Дунав је такође у зони испадања тренутно пошто има 10 победа и још меч са Напретком, док су у опасној зони Металац, ОКК Београд, Слога, Раднички и Напредак, тимови са по 11 победа.

– Не бисмо ни били у овој позицији да се у последњих неколико кола није дешавало све то на другим утакмицама. Да није било онаквих резултата вероватно бисмо већ обезбедили опстанак, што нам је био примаран циљ ове сезоне. Међутим, видели смо пуно чудних ствари.

Стојковић нам је открио да су те “чудне ствари” дошле и до КСС, без обзира на то што КЛС није такмичење у надлежности нашег савеза.

– Према неким информацијама које сам добио, упаљен је аларм у Кошаркашком савезу Србије, схватили су да се неке чудне ствари дешавају. Не морате да будете велики познавалац кошарке да уочите то. Постоји и иницијатива још неколико клубова, да се укључи држава, па што не и тужилаштво и полиција. Ове године је први пут држава уложила велики новац у КЛС, издвојила је значајна средства за клубове и логично је да испрате шта се дешава на теренима.

Необично је то да је Нови Пазар доживео четири узастопна пораза, Златибор има само једну победу у последњих пет кола, а на другој страни Металац и Дунав побеђују у серији.

– Лепо сте приметили, управо су те утакмице чудне, да не кажемо намештене. Невероватне су ствари да клубови неке мечеве играју без три-четири најбоља играча, а да онда они буду спремни за друге мечеве. Меч Нови Пазар – Металац, то је нешто страшно шта се ту дешавало. Исто меч одигран у недељу, Нови Пазар – Дунав. Пазарци свом најбољем играчу Доналду Рембранту говоре 20 минута пре почетка утакмице да се не скида, да неће играти. То не можете да сакријете. У последњу четвртину улазе са 17 поена предности, а онда примају 35 поена и губе од Дунава после продужетака. Ружно је видети какви су се све потези виђали у тој последњој четвртини, какве су се одбране играле…

Дигла се велика прашина пред последње коло.

– Нећемо да останемо неми и да ћутимо. Надамо се да ће нешто да се деси, да ће надлежни да реагују па да у последњем колу буде све како треба. Ако има правде, ми ћемо на терену да изборимо опстанак. Кошарка у Алексинцу није заслужила да на овакав начин испадамо из лиге. Играће се све утакмице у истом термину, али плашим се да реакција која ће да уследи није закаснела. Просто, морало је раније да се спрече овакви резултати, да се брже реагује. Квоте у кладионици, дешавања на терену, све је то указивало на то да се дешавају неке чудне ствари. Хајде да ни не причамо о томе што су поједине екипе одлагале утакмице чим имају једног играча који је наводно заражен коронавирусом. То је виша сила. Мада, ми смо констатно током сезоне имали по неколико заражених играча па нам није одложен ниједан меч.

О свему томе је Стојковић имао прилику да разговара и са легендарним тренером Светиславом Пешићем, Они су се срели када су се састали Пирот и Напредак.

– Пре неколико дана смо баш разговарали са Светиславом Пешићем, сви знате колика је он величина у светској кошарци. И њему је много криво због свега тога што се дешава. Он је Пироћанац, бори се за свој клуб и свој град, Пирот је уложио новац да направи екипу, па видите шта се дешава и сада могу да испадну из лиге – казао је Стојковић на крају разговора за МаксБет спорт.

Извор


# кошарка Напредак КК Ненад Стојковић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима