Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predsednik Napretka za MaksBet sport: Sumnjive stvari se dešavaju u KLS

rss

05.04.2021. MaksBet

Košarkaška liga Srbije ulazi u foto-finiš, preostalo je da se odigraju još jedno ili dva kola, u zavisnosti od ekipa. Dok je pri vrhu manje-više sve poznato, Vojvodina i Mladost MaksBet će igrati Superligu, a njima će se najverovatnije pridružiti Zlatibor, mnogo je neizvesnija borba za opstanak.

Foto: arhiva

Tu je međutim došlo do nekoliko spornih rezultata, koji su upalili lampice nadležnima. U poslednjih nekoliko kola su ekipe koje se bore za opstanak, Metalac, Dunav, Sloga i OKK Beograd ostvarili neočekivane pobede protiv timova iz vrha, Novog Pazara, Dinamika, Slobode i Zlatibora.

Iz lige ispadaju dva ili tri tima, u zavisnosti od toga da li će Borac iz Čačka da ostane u ABA ligi ili ne.

O svemu tome za MaksBet sport pričao je predsednik Napretka iz Aleksinca, Nenad Stojković. Njegov klub se posle poraza od Pirota (102:74) i Vojvodine (91:86) našao u teškoj situaciji i u poslednjem kolu će protiv Dunava u Starim Banovcima igrati za opstanak.

– KLS je izuzetno jako takmičenje, jače nego ranijih godina, sa dobrim igračima. Veoma je bilo neizvesno, ali ružno je ovo što se dešava u poslednjih nekoliko kola. Ako neko nešto ne preuzme da se zaustave te stvari, moraćemo svi mi da se zapitamo zašto se uopšte igra košarka na ovim prostorima – rekao je Stojković za MadžBet sport.

Mnogo manje bi brinuli u Aleksincu pred poslednje kolo da je zaustavljena Vojvodina. Međutim, Novosađani su u uzbudljivom meču, koji njima nije imao potpuno nikakav rezultatski značaj, uspeli da savladaju Napredak.

– Vojvodina je uz Mladost MaksBet najbolja ekipa u KLS, maksimalno su spremni i imaju jasan cilj da budu prvi na kraju sezone. U fenomenomenalnoj utakmici uspeli smo da im pariramo u svim elementima do samog kraja. Međutim, u sportu treba imati i malo sreće. Mi smo imali samo osam igrača u rotaciji, dvojica nam se oporavljaju od korone. Zbog toga smo imali fizički pad u finišu i Vojvodina je zasluženo pobedila.

Pirot se gotovo izvesno seli u niži rang, ima devet pobeda i još dva meča da odigra. Dunav je takođe u zoni ispadanja trenutno pošto ima 10 pobeda i još meč sa Napretkom, dok su u opasnoj zoni Metalac, OKK Beograd, Sloga, Radnički i Napredak, timovi sa po 11 pobeda.

– Ne bismo ni bili u ovoj poziciji da se u poslednjih nekoliko kola nije dešavalo sve to na drugim utakmicama. Da nije bilo onakvih rezultata verovatno bismo već obezbedili opstanak, što nam je bio primaran cilj ove sezone. Međutim, videli smo puno čudnih stvari.

Stojković nam je otkrio da su te “čudne stvari” došle i do KSS, bez obzira na to što KLS nije takmičenje u nadležnosti našeg saveza.

– Prema nekim informacijama koje sam dobio, upaljen je alarm u Košarkaškom savezu Srbije, shvatili su da se neke čudne stvari dešavaju. Ne morate da budete veliki poznavalac košarke da uočite to. Postoji i inicijativa još nekoliko klubova, da se uključi država, pa što ne i tužilaštvo i policija. Ove godine je prvi put država uložila veliki novac u KLS, izdvojila je značajna sredstva za klubove i logično je da isprate šta se dešava na terenima.

Neobično je to da je Novi Pazar doživeo četiri uzastopna poraza, Zlatibor ima samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, a na drugoj strani Metalac i Dunav pobeđuju u seriji.

– Lepo ste primetili, upravo su te utakmice čudne, da ne kažemo nameštene. Neverovatne su stvari da klubovi neke mečeve igraju bez tri-četiri najbolja igrača, a da onda oni budu spremni za druge mečeve. Meč Novi Pazar – Metalac, to je nešto strašno šta se tu dešavalo. Isto meč odigran u nedelju, Novi Pazar – Dunav. Pazarci svom najboljem igraču Donaldu Rembrantu govore 20 minuta pre početka utakmice da se ne skida, da neće igrati. To ne možete da sakrijete. U poslednju četvrtinu ulaze sa 17 poena prednosti, a onda primaju 35 poena i gube od Dunava posle produžetaka. Ružno je videti kakvi su se sve potezi viđali u toj poslednjoj četvrtini, kakve su se odbrane igrale…

Digla se velika prašina pred poslednje kolo.

– Nećemo da ostanemo nemi i da ćutimo. Nadamo se da će nešto da se desi, da će nadležni da reaguju pa da u poslednjem kolu bude sve kako treba. Ako ima pravde, mi ćemo na terenu da izborimo opstanak. Košarka u Aleksincu nije zaslužila da na ovakav način ispadamo iz lige. Igraće se sve utakmice u istom terminu, ali plašim se da reakcija koja će da usledi nije zakasnela. Prosto, moralo je ranije da se spreče ovakvi rezultati, da se brže reaguje. Kvote u kladionici, dešavanja na terenu, sve je to ukazivalo na to da se dešavaju neke čudne stvari. Hajde da ni ne pričamo o tome što su pojedine ekipe odlagale utakmice čim imaju jednog igrača koji je navodno zaražen koronavirusom. To je viša sila. Mada, mi smo konstatno tokom sezone imali po nekoliko zaraženih igrača pa nam nije odložen nijedan meč.

O svemu tome je Stojković imao priliku da razgovara i sa legendarnim trenerom Svetislavom Pešićem, Oni su se sreli kada su se sastali Pirot i Napredak.

– Pre nekoliko dana smo baš razgovarali sa Svetislavom Pešićem, svi znate kolika je on veličina u svetskoj košarci. I njemu je mnogo krivo zbog svega toga što se dešava. On je Piroćanac, bori se za svoj klub i svoj grad, Pirot je uložio novac da napravi ekipu, pa vidite šta se dešava i sada mogu da ispadnu iz lige – kazao je Stojković na kraju razgovora za MaksBet sport.

Izvor


# košarka Napredak KK Nenad Stojković
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima