Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филип освојио медаљу на Светском првенству за јуниоре у Абу Дабију

rss

07.03.2018.

Од 1. до 5. марта ове године, у Абу Дабију, је одржано Светско првенство за јуниоре и кадете, на коме су учествовали и репрезентативци Србије, а међу њима и алексинчанин Филип Трајковић.

Филип освојио медаљу на Светском првенству за јуниоре у Абу Дабију

На овом првенству, у организацији Светске џиу џицу федерације, су учествовали такмичари из 52 државе широм света, а Филип је остварио изузетан успех.

Филип Трајковић, репрезентативац Србије и члан клуба НИФ из Алексинца, је у категорији јуниори до 94 кг освојио 3. место и бронзану медаљу. Он је тако по четврти пут у нашу земљу донео медаљу са светских првенстава за јуниоре.

Имао је јако тежак жреб у доњој грани жребне листе где је поред осталих имао и двојицу такмичара из Русије који се налазе у самом врху светске ранг листе. У првом мечу Филип је одлично почео и у веома тешкој борби резултатом 11:8 победио Олеников Александра из Русије који је 2017. год. на Светском првенству у Атини био вицешампиона света. Потом је у другом мечу услед неколико пропуштених прилика и направљених грешака изгубио борбу од такмичара из Немачке Хеллстерн Левина и тако испао у трку за финале. У репасажу у мечу за 3. место Филип је победио такмичара из Казакстана Акхмедов Аллакхбердија и тако дошао до своје прве јунирске медаље са светских првенстава. У финалу, вицешампион Европе Андрианидис Илларион из Грчке кога је Филип победио у финалу Европског првенства 2017. у Букурешту, на „фулл ипон“ победио је Хелстерн Левина из Немачке и тако освојио титулу Светског првака. Остаје жал за пропуштеном великом шансом за улазак у финале, али је просто недостајало мало спортске среће.


 
Коначан пласман у категорији Јуниори -94кг:
1. место: Андрианидис Иларион ГРЕ (Грчка),
2. место: Хелстерн Левин ГЕР (Немачка),
3. место: Филип Трајковић СРБ (Србија) и Олеников Александра РУС (Русија).

- Овим резултатом Филип је доказао да се налази у самом европском и светском врху џиу џицу спорта, прошле године је освојио златну медаљу на Европском јуниорском првенству у Букурешту и сада бронзану медаљу са светског првенства, чиме је потврдио да се у нашем клубу веома озбиљно тренира по стандардима врхунских спортиста, каже Драган Трајковић, тренер репрезентације Србије.


# џиу џицу репрезентација Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић борилачки спортови Абу Даби
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима