Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Filip osvojio medalju na Svetskom prvenstvu za juniore u Abu Dabiju

rss

07.03.2018.

Od 1. do 5. marta ove godine, u Abu Dabiju, je održano Svetsko prvenstvo za juniore i kadete, na kome su učestvovali i reprezentativci Srbije, a među njima i aleksinčanin Filip Trajković.

Filip osvojio medalju na Svetskom prvenstvu za juniore u Abu Dabiju

Na ovom prvenstvu, u organizaciji Svetske džiu džicu federacije, su učestvovali takmičari iz 52 države širom sveta, a Filip je ostvario izuzetan uspeh.

Filip Trajković, reprezentativac Srbije i član kluba NIF iz Aleksinca, je u kategoriji juniori do 94 kg osvojio 3. mesto i bronzanu medalju. On je tako po četvrti put u našu zemlju doneo medalju sa svetskih prvenstava za juniore.

Imao je jako težak žreb u donjoj grani žrebne liste gde je pored ostalih imao i dvojicu takmičara iz Rusije koji se nalaze u samom vrhu svetske rang liste. U prvom meču Filip je odlično počeo i u veoma teškoj borbi rezultatom 11:8 pobedio Olenikov Aleksandra iz Rusije koji je 2017. god. na Svetskom prvenstvu u Atini bio vicešampiona sveta. Potom je u drugom meču usled nekoliko propuštenih prilika i napravljenih grešaka izgubio borbu od takmičara iz Nemačke Hellstern Levina i tako ispao u trku za finale. U repasažu u meču za 3. mesto Filip je pobedio takmičara iz Kazakstana Akhmedov Allakhberdija i tako došao do svoje prve junirske medalje sa svetskih prvenstava. U finalu, vicešampion Evrope Andrianidis Illarion iz Grčke koga je Filip pobedio u finalu Evropskog prvenstva 2017. u Bukureštu, na „full ipon“ pobedio je Helstern Levina iz Nemačke i tako osvojio titulu Svetskog prvaka. Ostaje žal za propuštenom velikom šansom za ulazak u finale, ali je prosto nedostajalo malo sportske sreće.


 
Konačan plasman u kategoriji Juniori -94kg:
1. mesto: Andrianidis Ilarion GRE (Grčka),
2. mesto: Helstern Levin GER (Nemačka),
3. mesto: Filip Trajković SRB (Srbija) i Olenikov Aleksandra RUS (Rusija).

- Ovim rezultatom Filip je dokazao da se nalazi u samom evropskom i svetskom vrhu džiu džicu sporta, prošle godine je osvojio zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu i sada bronzanu medalju sa svetskog prvenstva, čime je potvrdio da se u našem klubu veoma ozbiljno trenira po standardima vrhunskih sportista, kaže Dragan Trajković, trener reprezentacije Srbije.


# džiu džicu reprezentacija Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković borilački sportovi Abu Dabi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima