Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održane sednice Veća i Skupštine

rss

14.09.2015. Opština Aleksinac

Usvojeni su Akcioni plan za unapređenje rodne ravnopravnosti, Izveštaj o ostvarenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, Odluka o stipendiranju učenika i studenata i Odluka o najvišim iznosima naknade usled ujeda napuštenih životinja.

Održane sednice Veća i Skupštine

Na 69. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac usvojen je Akcioni plan za unapređenje rodne ravnopravnosti opštine Aleksinac za period 2016 – 2020. godine.

Usvajanje ovog plana bila je obaveza lokalne samouprave nastala potpisivanjem Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti u julu prošle godine i predstavlja preduslov za konkurisanje za sredstva Evropske unije koja se dodeljuju u ovoj oblasti.

Akcionim planom, sačinjenim na osnovu sprovedenog istraživanja i prikupljenih podataka, definisane su konkretne mere i akcije u pet različitih oblasti – povećanje učešća žena u procesima odlučivanja u lokalnoj samoupravi, smanjivanje ekonomskih nejednakosti između muškaraca i žena, smanjivanje rodnih stereotipa u obrazovanju, suzbijanje nasilja nad ženama i poboljšanje zdravlja žena.

U nastavku dana održana je 34. sednica Skupštine opštine Aleksinac, koja je započela minutom ćutanja u znak sećanja na tragično nastradalog odbornika Skupštine - Vojkana Vukića.

Između ostalog, na sednici su usvojeni Izveštaj o ostvarenim prihodima i rashodima opštinskog budžeta za prvih šest meseci ove godine, Odluka o stipendiranju učenika i studenata, kao i Odluka o najvišim iznosima naknade štete nastale usled ujeda napuštenih životinja.

 

Komentara: 0


# budžet skupština opštinsko veće Vojkan Vukić ravnopravnost
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}