Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Finansijki plan za ustanove opštine Aleksinac za 2022. godinu

rss

29.12.2021. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac, održana 15. sednica Skupštine opštine Aleksinac.

Foto: Opština Aleksinac

Aleksinački odbornici usvojili su predlog odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi „Lane“ u Aleksincu za 2022. godinu. Ekonomska cena obuhvata sve tekuće rashode po detetu iz svih izvora finansiranja, a bliže uslove i merila za utvrđivanje ekonomske cene propisuje ministar. Visinu ekonomske cene po detetu donosi osnivač, a roditelj, odnosno staratelj deteta učestvuje u obezbeđivanju sredstava za ostvarivanje delatnosti predškolske ustanove u visini od 20% od ekonomske cene po detetu.

Odbornici SO Aleksinac usvojili su na današnjem zasedanju predloge rešenja o davanju saglasnosti na program rada i finansijki plan za ustanove opštine Aleksinac: Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, Biblioteke „Vuk Karadžić“, Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“ u Lipovcu, Gradskog pozorišta „Teatar 91“ Aleksinac, Sportsko rekreativnog centra Aleksinac „SRCA“ i Doma zdravlja Aleksinac.

Kako prenosi portal Al pres: "Za udruženja građana u oblasti kulture opredeljeno je 6,8 miliona, od toga za kulturno umetnička društva 1,5 , za udruženja u kulturi 2,8 i za crkve i verske zajednice 2,5 miliona dinara. Za funkcionisanje udruženja pripadnika nacionalnih manjina namenjeno je 500.000 dinara. Raspisan je i javni konkurs za dodelu budžetskih sredstava od javnog interesa u oblasti civilne odbrane vredan 2,5 miliona dinara. Taj novac je namenjen strelcima , njih 36, koji su zaduženi za protivgradnu odbranu. Oni će u mesecima angažovanja u netu mesečno dobijati po 6.000 iz opštinske kase."

Usvojen je predlog rešenja o utvrđivanju prestanka mandata vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac i predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora pomenutog preduzeća.

Na današnjem zasedanju usvojen je predlog Rešenja o imenovanju Lokalnog saveta roditelja opštine Aleksinac. Lokalni savet roditelja daje mišljenje, inicira akcije i predlaže mere za ostvarivanje prava deteta, unapređivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, odnosno učenika u opštini, učestvuje u utvrđivanju lokalnih planova i programa koji su od značaja za ostvarivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece.

Usvojen je predlog rešenja o razrešenju i imenovanju jednog člana školskog odbora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na Aleksinačkom Rudniku.


# Aleksinac budžet skupština Teatar 91
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima