Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 38. sednica Opštinskog veća - razmatran šestomesečni budžet

rss

27.07.2022. Opština Aleksinac

Danas je u kabinetu predsednika Skupštine opštine Aleksinac održana 38. sednica Opštinskog veća. Sednicom je predsedavao Dalibor Radičević, predsednik opštinskog veća. Na dnevnom redu našlo se 12 tačaka.

Održana 38. sednica Opštinskog veća - razmatran šestomesečni budžet


Najpre je utvrđen Nacrt Zaključka o usvajanju Izveštaja o ostvarenom prihodima i izvršenim rashodima budžeta opštine Aleksinac za period 01.01.2022. do 30.06.2022. godine. Ukupno ostvareni tekući prihod i primanja budžeta opštine Aleksinac u prvih šest meseci 2022. godini iznose 760,885,747 dinara. Ukupna preneta sredstva iz prethodnih godina iznose 385.721.520 dinara.

Aleksinački većnici usvojili su Predlog Pravilnika o sprovođenju mera smanjenja zagađenja vazduha na teritoriji opštine Aleksinac poreklom iz individualnih ložišta u 2022. godini. Predlogom je predviđeno sufinansiranje mera mere zamene postojećih uređaja za grejanje efikasnijim uređajima isključivo za etažno ili centralno grejanje, gde se favorizuju uređaju na gas i toplotne pumpe, u odnosu na uređaje na pelet.

Na današnjem zasedanju usvojen je Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmeni i dopuni Pravilnika o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Predškolskoj ustanovi „Lane“ Aleksinac, gde se dodaje novo radno mesto za pedagoškog asistenta. Pedagoški asistent pružaće dodatne podrške deci iz osetljivih grupa u skladu sa njihovim potrebama. Pružaće pomoć vaspitačima i stručnim saradnicima u cilju unapređenja njihovog rada sa decom kojoj je potrebna obrazovna podrška i slično.

Opštinsko veće usvojilo je Predlog Rešenja o izmeni i dopuni Rešenja o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Aleksinac za 2022. godinu.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima opštine Aleksinac usled ujeda pasa lutalica.


# budžet Dalibor Radičević opštinsko veće Lane PU
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima