Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog<<<34567>>>Ukupno: 762  Displaying: 41 - 50

Kolumna Miodraga Tasića: I bi referendum!

20.01.2022.

Referendum je bio, a na referendumu 29% glasača! Mada, ima i tvrdnji, teško dokazivih, da je bilo mnogo manje i od ove brojke. Jedan opozicioni političar, koji je inače razbio glasačku kutiju u Beogradu, pominje cifru od samo 17% glasača na nedeljnom referendumu!

Opširnije

Komentara: 0

Rtanjska idila

Tekst i foto: Saša Gidra Marković 06.01.2022.

Ne znam da li ste čitali knjigu "Kaluđer koji je prodao ferari" - Robina Šarma. Simpatična priča o vrhunskom advokatu, koga splet raznih životnih okolnosti odvodi u visine Himalaja gde započinje njegov nov, jednostavan život ispunjen vedrinom.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Alhemija na delu

31.12.2021.

Mada živimo u 21. veku mnoge neostvarene ideje iz prošlosti, zamisli, po mnogima čak suludi pokušaji danas izgleda da postaju stvarnost. Ono što su razni kvazi naučnici, zanesenjaci, avanturisti, uzaludno pokušavali stolećima da realizuju i da ulepšaju najpre svoj život, a potom i život svojih mecena, ljudi koji su finansirali takve poduhvate, vekovima kasnije postaje stvarnost. I to nigde drugde do u Srbiji! Biće zabeleženo u istoriji; prvi put uopšte, a ostvareno u Srbiji! Malo li je?

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Sneg u decembru

17.12.2021.

Pada prvi sneg. Ne da pokrije breg, već da uspori razvoj Srbije, rast BDP-ea, da uspori gradnju auto-puta prema Prištini, gradnju metroa, nacionalnog stadiona... Da odbije potencijalne strane investitore da ne ulažu svoje teško stečene pare u razvoj naše Otadžbine. O Beogradu na vodi ne treba uzalud trošiti reči; ovaj prvi sneg, u decembru, kad mu vreme nije, dodatno će pretvoriti i ostatak prestonice u vodenu kaljugu!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Nejedinstvena Srbija

07.12.2021.

„Srbija je oštro podeljeno društvo; na jednoj strani su lopovi, na drugoj oni koje još nisu pohvatali.“ Moguće da je ovo pomalo preterana tvrdnja, čak i prilično neozbiljna, ali suština je u tome da je srpsko društvo i sam narod sklon podelama, deobama, svađama. Tako je odvajkada.

Opširnije

Komentara: 0

Posle silnog pisanja, kukanja, ukazivanja i podvlačenja konačno lepe vesti sa Brđanke

Saša Gidra Marković 02.12.2021.

Stvari dolaze na svoje mesto, nove klupe, a pogotovo brojne kante (do skora su bile samo dve), konačno na mestu gde su bile prekopotrebne. Ljuljaške nove, prelepo, a "TRSKA" dovedena u red.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Marije Ilić: Obećanje ludom radovanje

26.11.2021.

Postoji jedna izreka u našem narodu koja kaže: “Tamo gde ti puno obećavaju, malu torbu ponesi.” Ovde, gde nam se stalno nešto obećava, nemojte nositi nikakvu. Jer, glupo je da se vratite sa praznom torbom.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Na putu za Katar(zu)!

24.11.2021.

Desilo se čudo. Srbija se plasirala na svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine u Kataru. Pobedom u poslednjem kolu protiv favorizovane Portugalije, evropskog šampiona u fudbalu i jedne od najjačih nogometnih velesila, i to još na gostujućem terenu, u Portugaliji.

Opširnije

Komentara: 0

Korona epizoda br. 19: Moja je pesma lagana

Saša Gidra Marković 21.11.2021.

Prijatelj priče "Teki 1". Priču obavezno čitati uz muzičku numeru koju ćete naći na ovoj stranici.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Kasica prasica

12.11.2021.

Čitam, opštinski budžet stabilan. Razumem kao: ima se, može se. Pitanje je samo da li se i šta se i hoće/ume sa sredstvima. Prvo su balansirali pa će rebalansirati. Presipanje iz šupljeg u prazno.

Opširnije

Komentara: 0

<<<34567>>>Ukupno: 762  Displaying: 41 - 50

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima