Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Ukupno: 638  Displaying: 41 - 50

Fenomeni - zagonetne lutke, intelektualci i gastarbrajteri na Fejsbuku

Dragan Vesić 25.09.2019.

O tome kada su nastale društvene mreže, pre svega Fajsebuk i Tviter, možete čitati na Guglu pa ne bih gnjavio o tome. Koga interesuje fenomen društvenih mreža, neće naći na Guglu, to nije instant znanje, ali koga zanima već će se nekako snaći. Zato je ovo što sledi samo paradigma: fragmentarnost virtuelne stvarnosti odnosno novih medija.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna: Oružje naših predaka

Rade Biočanin i Boža Marković-Nesvrćanin 20.09.2019.

Oružje predstavlja svako sredstvo ili predmet koji služi za ozleđivanje/ranjavanje, ubijanje ili onesposobavljanje živih bića, odnosno za uništavanje i onesposobljavanje materijalnih dobara vezanih za određene ljude ili društva. Oružje služi kako za napad tako i za obranu, odnosno u svrhu pretnje i zaštite. U širem smislu svako sredstvo (pa i psihološko) kojim se nekome ili nečemu namerno nanosi povreda i šteta se naziva oružjem.

Opširnije

Komentara: 0

U aleksinačkom vodovodu povećana koncentracija dihidrogen monoksida

Alejandro Del Hierro 16.09.2019.

Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena značajna koncentracija dihidrogen monoksida. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće

Opširnije

Komentara: 0

Ovakvo letovanje penzioneri Aleksinca nisu platili, a ni zaslužili

Aleksinac.net 09.09.2019.

Redakciji portala Aleksinac.net javili su se nezadovoljni penzioneri koji se osećaju prevarenim zbog aranžmana letovanja koje su platili Savezu penzionera, a dobili nešto sasvim drugo.

Opširnije

Komentara: 4

Kolumna Dragana Vesića: Bojkot

Dragan Vesić 05.09.2019.

Diktatori ne dolaze tiho i ne ulaze u legendu. Oni odlaze uz buku i bes. Govoreći o bojkotu, Čanak sam sebi uskače u usta. On liči na opoziciju iz Domanovićevih satira - dakle lažnu i po meri vlasti. Nema demokratskih izbora u nedemokratskim uslovima mada on tvrdi da ima.

Opširnije

Komentara: 0

Apel - uklonite nepropisno parkirana vozila sa prometnih saobraćajnica

21.08.2019.

U vreme dok se ulica Lele Popović, popularni "Banjski drum" generalno sređuje, sve više vozača bira alternativne pravce.

Opširnije

Komentara: 3

Kolumna Miodraga Tasića: Nije kao što izgleda!

Miodrag Tasić 19.08.2019.

Oprečna su mišljenja o kvalitetu života u „mladim balkanskim demokratijama“. Najpre su podeljene tvrdnje koliko uopšte ima demokratije u novonastalim državama. Pa onda standard građana, ekonomske (ne)prilike, ugled države, slobode, poštovanje osnovnih građanskih vrednosti, korupcija, kriminal, nesigurnost, nefunkcionisanje državnih institucija, sve do toga da li neko više želi da živi u ovim bastionima demokratije i ljudskih prava!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Senka i eksperiment - paradoks tradicionalnog

Dragan Vesić 15.08.2019.

Svako od nas ima svoju tamnu stranu: ono što Jung definiše kao arhetip senke. Ljudi se stide i plaše te senke, koja je deo njihove ličnosti, i čak negiraju njeno postojanje. Ali, ako nešto ne žele da budu i ne priznaju da postoji ono što jeste nikada neće stići u središte sebe. Od senke se ne beži, u nju se gleda.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Diogenova sveća

Dragan Vesić 26.07.2019.

Diogen nema fb profil, a nema ni Dekart. Zato nisu među prijateljima prosečnog korisnika fejsbuka. Oni ne misle, pa da postoje, nego lajkuju, dakle ne postoje.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Kratko pamćenje!

Miodrag Tasić 20.07.2019.

Nismo narod koji pamti. Brzo zaboravljamo dobro što nam je neko učinio. Prijatelje, saveznike, dobronamerne..., očas smo potisnuli iz sećanja. Ista stvar je i sa onima što su nam naneli zlo. Čak i najgora zverstva poput istrebljenja naših sunarodnika, pokrštavanja, proterivanja s rodnog tla, pljačkanja imovine i zatiranja svega srpskog. I takvima smo znali da oprostimo, ali i da zaboravimo sva nepočinstva.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Ukupno: 638  Displaying: 41 - 50{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}