Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 722  Displaying: 71 - 80

Kad fazani polete

Saša Gidra Marković 24.01.2021.

Nedelja, prelep dan. Privilegija je imati u januaru tako sunčanu idilu. Prilika za laganu porodičnu šetnju. Nekada davno malo van grada postojala je Fazanerija. Valjda su se tu nekad uzgajali i razmožavali domaći i divlji fazani.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Novi vetrovi na Balkanu

14.01.2021.

Čini se da se situacija na Balkanu menja polako, sporo, jedva primetno, rekli bi nestrpljivi, ali, ipak, neki pomaci su očigledni. Ko bi očekivao, na primer, da će u Crnoj Gori vlast biti promenjena na izborima?

Opširnije

Komentara: 0

Priča o Srbiji oduvek

Boža Marković 14.01.2021.

Naš, srpski drevni kalendar star je 7529 godina, prema izvorima o kojima postoje dokazi. Međutim, malo se o ovome javno zna, a zbog raznih okolnosti i u stručnoj javnosti komunikativno kompetentnoj da se ovo objavi o tome se malo govori. Treba o ovome da uče i mlađi naraštaji, mada ne bi smetalo da i stariji o ovome nešto više znaju, o srpskoj istoriji koja je toliko stara i istinita.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Summa summarum – 2020.

31.12.2020.

Polako ali sigurno ističe i turobna 2020. godina. Nekima se ovih nekoliko dana do „Srećne Nove 2021.“ oteglo kao gladna godina. Nikako da već jednom vidimo kraj ovoj mučnoj, koronarnoj godini. Kao da će naredna biti nešto bolja. I što se tiče Kovida 19, ali i uopšte.

Opširnije

Komentara: 0

Aforizmi Miodraga Tasića

20.12.2020.

Od našeg redovnog kolumniste, Miodraga Tasića, ovog puta nešto drugačije,.aforizmi.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinački Deda Mraz

Miljana Jovanović 15.12.2020.

Poštovana deco, (Dušan Radović bi tako započeo ovu novogodišnju priču) Neko u Opštini Aleksinac je ove zime mislio na vas. Deda Mraza su pozvali, da svoj deci do 8 godina ukoliko mu napišu pismo i ostave podatke u " Deda Mrazovo poštansko sanduče" koje se do 14. decembra nalazilo u glavnoj ulici, dodeli novogodišnje paketiće. Bili ste zaista dobri i poslali 758 pisama! Sada čekajte i verujte u Deda Mraza.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Treba li Srbija da oporezuje gastarbajtere?

11.12.2020.

U moru svakodnevnih, ali i noćnih problema koje muče Srbiju, počev od Kovida 19, tranzicije, privatizacije, rasta BDP-ea, ma šta to značilo, zaduživanja u ime bolje sutrašnjice, borbe protiv mafije, i tako dalje, i tako bliže, najavljeno oporezivanje gastarbajtera ustalasalo je mirno srpsko more. Prodrmalo uspavanu žabokrečinu.

Opširnije

Komentara: 3

Na Agrobiznis samitu u Vrnjačkoj Banji dodeljena nagrada "Naj Srpkinja!"

Boža Marković 08.12.2020.

Lepo je kad je devojka poznata u svoj sredini, mlada, školovana, poletna, aktivna i gazi kroz vreme dostojno svom opredeljenju. Takva je Milica Janković, diplomirani poslovni menadžer, koja je prisutna u svakoj aktivnosti svojih prijatelj na Zvezdari. Tu je da pomogne i u svakodnevnim obavezama, akcijama koje se u njenom okruženju sprovode, na uređenju parkova i zelenila, ali i kao volonter-dobrovoljac u Beogradu i izvan glavnog grada.

Opširnije

Komentara: 0

Srbija je blagoslovena zemlja

Boža Nesvrćanin 05.12.2020.

Pisati je lako, ali tek onda ako se zna šta se hoće i kako nešto da se prestavi, obavesti javnost i pomogne da se vidi i lepša strana priče, a ponekad i ona druga. Namera je da se i javnost čuje, odnosno da sve napisano bude razumljivo, shvatljivo, a da bude i deo opšteg razmišljanja, da se čini da je mišljenje većine čitalaca, kao njihovo, u zajednici i šire. Da to pisanje izađe iz nekih kapadžijskih okvira, gledanja mesnih predstavljača svega što se oko nas dogodilo, događa se ili tek treba da se…

Opširnije

Komentara: 0

Počela akcija slikanja murala u Aleksincu

30.11.2020.

Ne možemo a da se ne zapitamo, da li je trenutno pandemija koronavirusa i da li je situacija u Aleksincu alarmantna ili ipak ne?

Opširnije

Komentara: 3

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 722  Displaying: 71 - 80

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima