Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

A sad adio

rss

11.08.2021.

Ganulo me nekako sve to. Izgleda da u meni još uvek ima malo patriotizma i mnogo više ljudskosti koja se raduje tuđem uspehu.

Foto: Adriano Gadini / Pixabay

Dođoše olimpijci i donesoše zlato oko vrata. Nije prvi, a verujem ni poslednji put, vaterpolisti doduše nikad više u ovom sastavu. Plaču momci, plačem i ja, šta ću emotivna, pevaju „A sad adio...“, pevušim i ja „A sad adio...pameti“, jer ovoliko sveta u sred epidemije se okupilo... opet.

Nedavno sam dobila „pozivnice“ da se pridružim dvema grupama koje imaju isti cilj, ali do njega bi da dođu različitim sredstvima. Posvađaše se ljudi na pravdi Boga ko je čiji i zašto, tako da „snažna preporuka“ onog konja (da mi oproste konji, te plemenite životinje) ode u zaborav. A preporuka, sad ne znam da li je to moje poimanje ispravno, upućena je školama sa ciljem da se deca diskriminišu na takav način da samo vakcinisana mogu u školu.

Pretpostavljam da su svi večeras okupljeni na dočeku olimpijaca vakcinisani? Ili je možda svaka školska zgrada u Srbiji mesto sa najvećom koncentracijom virusa.? I tako, preporuka, a i struka utihnuše nakratko... ali zato publika glasno kliče herojima (kao da su išli u neke ratne pohode, ne d’o Bog). I preCednik čestita i obećava veća ulaganja u sport. Ko još uvek veruje u njegova obećanja i trućanja, dete od 1. septembra vodi redom na sve sportove da se vidi za šta je talentovano. A moji oboje „operisani“ od sporta, ljubi ih majka. Ali zato pametni (e tu su već na mene). Ja moram da ih ispratim u školu (i Bicu i Dželjanu). Daću im i zastavice, da mašu da oteraju virus. Rekla bih im i šta da kliču preCedniku, ali ne ide, prosvetni sam radnik. A ja ću, na ispraćaju da im pevam: „A sad adioooo.....“. Ako ih ne prime nevakcinisane, nema tu dvoumljenja šta ćemo mi roditelji. Nema „biti il’ ne biti“, nego šta nego BITI, aromatizovanom motkom, jer dosta nam je priče. Naročito one kontradiktorne. Ali ne udarajte na prosvetne radnike, oni niti vakcinišu niti diskriminišu niti više imaju snage da se brane (od preporuka, oporuka i raznih nestručnih struka).

Dakle, svim sportistima čestitke (i onima koji su učestvovali, a nisu doneli medalje) i hvala što našu državu predstavljaju svetu na najbolji način (i ne govore kako je zaista pa da nas bude stid).

A sad adio... do 1. septembra, pa ako deca ne mogu u školu, ’ajte da se jednom okupimo sa sve zastavicama i pokličima, jer tako je jedino dozvoljeno.

P.S. Vodite računa ako dolazite autobusom, da vas ne odvezu na neki drugi skup.

Marija Ilić

Komentara: 0


# deca škola prosveta Olimpijske igre Marija Ilić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima