Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шуматовац одушевио Хочевара

rss

25.09.2022. Слађана Марковић

У уторак, 13. септембра, са почетком у 19 часова, Алексиначки мешовити хор Шуматовац је одржао концерт у Католичкој цркви Узвишење Светог крижа, у Нишу, уочи истоименог празника, који слави ова црква.

Шуматовац одушевио Хочевара

Концерту је присуствовао београдски надбискуп и митрополит,  Станислав Хочевар. На програму су биле духовне и ренесансне композиције, као и пар изненађења.

Била су заступљена дела Јохана Себастијана Баха, Александра Архангелског, Миколе Леонтовича, Карла Џенкинса, Матеа Флече, и других, а од домаћих, одличног савременог композитора Миодрага Говедарице. Наишли смо на изузетно топао пријем публике.

Певали смо на 12 језика. Извели смо једну руску, и једну украјинску народну песму.  На самом крају извели смо премијерно композицију Псалам 150, бразилског композитора Ернанија Агијара, чији је брзи ритам посебно одушевио публику, нарочито господина Станислава Хочевара, који нам се у посебном обраћању захвалио на дивном концерту, рекавши да није ни сањао да у Алексинцу постоји тако добар хор.

Похвалио је младог диригента Димитрија Голубовића, и затражио је да се фотографише са нама, са жељом да се можда видимо на неком наступу у Београду.


# Ниш Станислав Хочевар Шуматовац Шуматовац хор Црква Узвишења Светог Крижа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима