Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура




<<<2829303132>>>Total: 689  Displaying: 291 - 300

Ужичани по први пут у Алексинцу петог дана Фестивала првоизведених представа

27.11.2018.

Петог Фестивалског дана публика у Алексинцу имала је прилике да гледа одличну представу Народног позоришта из Ужица. "Сербио, земљо рода мога - Стеријин пут у Србе" је историјски документ преточен у представу, текст који је написао Милован Витезовић бави се деветогодишњим боравком Јована Стерије Поповића у Србији и његовим деловањем као министра просвете. Вахидин Прелић сасвим заслужено добио је награду за глумца вечери Ученичког парламента Алексиначке гимназије.

Опширније

Коментара: 0

Народно позориште из Ниша гостовало на Фестивалу првоизведених представа

26.11.2018.

Четрвте вечери Фестивала првоизведених представа гостовало је Народно позориште из Ниша са представом „У чије име“. Осим глумаца нишког Позоришта у представи су играли и глумци нишког Академског позоришта. Награду коју додељује Ученички парламент Алексиначке гимназије ове вечери је припала глумици Јасминки Хоџић за улогу Лепосаве Ђорђевић

Опширније

Коментара: 9

Грубачки: Чист фашизам на фестивалу у Алексинцу

25.11.2018.

На порталу магазина Време о дешавањима на Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу говорило се у колумни Соње Ћирић као и у емисији Зумирање.

Опширније

Коментара: 12

И треће вече ПИП-а обележио је Сергеј Трифуновић

25.11.2018.

Чини се да је треће вечери седмог Фестивала првоизведених представа, који се ове године одржава под слоганом „Иза завесе светли свет“ већа представа била баш иза завесе, на прес конференцији у Центру за културу и уметност.

Опширније

Коментара: 20

"Јами дистрикт" и Кокан Младеновић посветили представу Сергеју Трифуновићу

24.11.2018.

Фестивалски одбор 7. Фестивала првоизведених представа у Алексинцу избацио је представу "Утопљена душа" са Сергејом Трифуновићем, али им је "промакао" Кокан Младеновић. Младеновић је у петак увече након извођења његове представе "Јами Дистрикт", која се нашла у такмичарском програму фестивала, изашао на бину, осудио оно што се десило Сергеју Трифуновићу и позвао публику да га поздрави, што је она здушно прихватила. На платну се појавила Трифуновићева слика,…

Опширније

Коментара: 16

Тома Трифуновић поднео оставку због политичке забране представе у Алексинцу

23.11.2018.

Дугогодишњи уметнички директор алексиначког фестивала Тома Трифуновић није остао нем на забрану да његов син Сегеј Трифуновић игра на Фестивалу првоизведених представа и поднео је оставку.

Опширније

Коментара: 6

Фестивал првоизведених представа по седми пут у Алексинцу

23.11.2018.

Синоћ је у Центру за културу и уметност отпочео седми Фестивал првоизведених представа. Уместо најављене „Црна кутија” Београдског драмског позоришта, програм је отворен ревијалном представом “Дервиш и смрт” у извођењу Слободана Ћустића по чувеном роману Меше Селимовића.

Опширније

Коментара: 4

Никола Цветковић победник престижног такмичења у Канади

Душан Остојић 23.11.2018.

Никола Цветковић, је успео да победи у конкуренцији најбољих светских музичара. Његов Trio art family је освојио светски трофеј на престижном такмичењу које се одржавало у Канади, половином новембра ове године. У категорији World music, Никола и његови сарадници су освојили прво место.

Опширније

Коментара: 2

"Прескочите фестивал, док се не исправи неправда!"

23.11.2018.

Редакција Алексинац нет-а је контактирала нашег познатог глумца Андреја Шепетковског да прокоментарише догађања на овогодишњем Фестивалу првоизведених представа.

Опширније

Коментара: 2

"Удворички, политички, вануметнички разлози" - Воја Брајовић и Удружење глумаца стали у одбрану Сергеја Трифуновића

Блиц 23.11.2018.

У саопштењу, које потписао председним УДУС-а Војислав Брајовић, истиче се да су разлози за овакву одлуку потпуно супротни од наведених, и да имају везе са политиком.

Опширније

Коментара: 1

<<<2829303132>>>Total: 689  Displaying: 291 - 300

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима