Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тома Трифуновић поднео оставку због политичке забране представе у Алексинцу

rss

23.11.2018.

Дугогодишњи уметнички директор алексиначког фестивала Тома Трифуновић није остао нем на забрану да његов син Сегеј Трифуновић игра на Фестивалу првоизведених представа и поднео је оставку.

Тома Трифуновић поднео оставку због политичке забране представе у Алексинцу

Трифуновић истиче да је прави разлог скидања представе са репертоара то што је његовом сину забрањено да игра, јер “вређа руководство Српске напредне странке”, пишу Јужне вести.

Иако годинама бира представе које ће публика гледати на алексиначком фестивалу, Тома Трифуновић је данас саопштио да више неће бити уметнички директор и из моралних разлога је поднео оставку.

И он је као и публика у последњи час сазнао да се отказује представа која је месецима раније најављена и то због “евентуалног сукоба интереса”, али он иронично одговара на таква правдања организатора.

- Моја деца, а поготово Сергеј Трифуновић је тотално непознат човек и ја као отац сам имао ту дужност да му помогнем да дете мало напредује у животу и онда сам одлучио да доведем ту представу да би се чуло о мом сину у Алексинцу. И ето, то је мој сукоб интереса - каже Трифуновић.

Пре две године када је Трифуновић био уметнички директор његов син Сергеј играо је представу Воз и добио награду на алексиначком фестивалу. Тада није било "сукоба интереса", али је две године касније њему забрањено да се представи публици.

Да никаквог сукоба интереса нема сматра Тома Трифуновић и истиче да није тајна шта је прави разлог за забрањивање представе у којој његов син тумачи Владислава Петковића Диса.

- Информација је та да не може Сергеј Трифуновић да игра, јер вређа руководство СНС-а. Ја могу да вам кажем само оволико - ти који доносе такве одлуке више штете свом руководству и својој партији него Сергеју Трифуновићу. Немају они потребе да бране свог председника странке од Сергеја Трифуновића, зна он врло добро, он је мудар човек и зна како ће да се брани. Ови ситни људи који су ситни по духу и по свему не треба да бране неког ко је много бољи од њих - истиче Трифуновић.

Због свега што је ове године претходило Фестивалу првоизведених представа Трифуновић више неће бити уметнички директор, а истиче да је осим што је то морални чин, одлучио да поднесе оставку да га организатори сами не би сменили.

- Било би глупо с моје стране да им приуштим и то задовољство да ме смене - каже Трифуновић.

Подсетимо, алексиначки фестивал након забрањивање представе са Сергејем Трифуновићем бојкотује публика која враћа карте, а драмски писац и редитељ Синиша Ковачевић ће вратити награду која му је пре неколико година уручена на Фестивалу првоизведених представа. Београдско драмско позориште које је послало чак две "заменске" представе на фестивал, пратио је "тихи бојкот" глумаца, па је на јучерашњем отварању, представу Дервиш и смрт играо управник Слободан Ћустић и глумац аматер из Ниша, кога је Ћустић упознао пред наступ.

Јужне вести


# СНС позориште фестивал Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић Јужне вести Тома Трифуновић
@sns_aleksinac @WhistlerDick @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима