Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура




<<<2223242526>>>Total: 689  Displaying: 231 - 240

Три дана програма на овогодишњем АЛ Рок Фесту

19.08.2019.

Овогодишњи, четврти по реду АЛ Рок Фест биће одржан у Алексинцу од 29. до 31. августа. Организатор, алексиначки Центар за културу и уметност, објавио је коначан програм фестивала.

Опширније

Коментара: 0

Центар за културу и уметност Алексинац расписује конкурс за додељивање Награде „Тихомир Р. Ђорђевић”

12.08.2019.

Центар за културу и уметност Алексинац расписује конкурс за додељивање Награде „Тихомир Р. Ђорђевић” истакнутом појединцу за његов свеобухватни научни и истраживачки рад у областима етнологије, фолклористике, филологије.

Опширније

Коментара: 0

Успешан наступ алексиначког хора "Певница" на овогодишњем Нишвилу

10.08.2019.

Хор "Певница" под диригентском палицом др Марине Гавриловић текућу 2019. уписаће у својој биографији као веома успешну годину. Након високих награда и признања освојених на протеклим међународним такмичењима, хор је на позив организора учествовао у пратећем програму Нишвил џез фестивала у недељу 4. августа 2019. године на Музеј сцени.

Опширније

Коментара: 0

Алексиначки мешовити хор Шуматовац вечерас на Нишвилу

09.08.2019.

Другог дана џез фестивала „Нишвил” у нишкој тврђави наступиће Алексиначки мешовити хор Шуматовац. Њихов концерт ће се десити на музеј сцени, која се налази лево од главног улаза у Тврђаву. „Шуматовацˮ почиње свој наступ у 19 сати и 30 минута.

Опширније

Коментара: 0

Селу у походе, песничко вече у Моравском Бујмиру

Божа Марковић 24.07.2019.

У петак, 19. јула 2019. Центар за културу и уметност из Алексинца организовао је посету Моравском Бујмиру у оквиру предстојеће "Качамакијаде", а поводом активности под називом " Селу у походе".

Опширније

Коментара: 0

Алексиначки мешовити хор "Шуматовац" одржаће концерт на овогодишњем Нишвилу

04.07.2019.

Зачетник хорског певања у Алексинцу, Алексиначки мешовити хор Шуматовац, који у свом репертоару поред осталих жанрова негује и хорске обраде страних џез и евергрин композиција, музику из филмова и рок баладе, одржаће 9. августа концерт на јубиларном „Нишвилле 2019“, који ове године обележава четврт века!

Опширније

Коментара: 0

У Народном позоришту одржана премијера прве представе у продукцији Фестивала првоизведених представа

01.07.2019.

Премијера прве представе у продукцији Фестивала првоизведених представа (ПИП) из Алексинца, „Љубавна преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастренака“ приређена је, у суботу 29. јуна, на сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду.

Опширније

Коментара: 0

Хор ’’Певница’’ досликава музичку мапу Алексинца

30.06.2019.

С намером да се захвале на подршци и помоћи, чланови хора ''Певница'' окупили су већи број пријатеља ове распеване дружине на једном месту. Једна од најлепших, а свакако и најрепрезентативнијих просторија у граду, седиште Туристичко информативног центра, било је место где су се, уз музику, са ''Певницом'' дружили представници јавног живота Алексинца: директори школа, установа културе, представници спортског живота града, приватни предузетници и лични пријатељи диригента и чланова хора.

Опширније

Коментара: 0

Отворен овогодишњи Алексиначки летњи фестивал

15.06.2019.

У петак 14. јуна свечано је отварен овогодишњи АЛЕФ концертом Алексиначког градског оркестра на платоу испред Дома културе.

Опширније

Коментара: 0

Хор "Певница" достојно представио Алексинац у Бугарској

13.06.2019.

"Где год да крену, у Алексинац се враћају са значајним наградама и признањима"...овако се у последње време коментаришу наступи и успеси хора ’’Певница’’ из Алексинца. Овога пута, наши распевани суграђани учествовали су на 16. Међународном фестивалу православне музике ’’Света Богородица, Достојно јест’’ одржаном у Поморју, у Бугарској. У још јачој конкуренцији него прошле године, наши представници освојили су још значајније награде.

Опширније

Коментара: 0

<<<2223242526>>>Total: 689  Displaying: 231 - 240

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима