Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura




<<<2223242526>>>Ukupno: 689  Displaying: 231 - 240

Tri dana programa na ovogodišnjem AL Rok Festu

19.08.2019.

Ovogodišnji, četvrti po redu AL Rok Fest biće održan u Aleksincu od 29. do 31. avgusta. Organizator, aleksinački Centar za kulturu i umetnost, objavio je konačan program festivala.

Opširnije

Komentara: 0

Centar za kulturu i umetnost Aleksinac raspisuje konkurs za dodeljivanje Nagrade „Tihomir R. Đorđević”

12.08.2019.

Centar za kulturu i umetnost Aleksinac raspisuje konkurs za dodeljivanje Nagrade „Tihomir R. Đorđević” istaknutom pojedincu za njegov sveobuhvatni naučni i istraživački rad u oblastima etnologije, folkloristike, filologije.

Opširnije

Komentara: 0

Uspešan nastup aleksinačkog hora "Pevnica" na ovogodišnjem Nišvilu

10.08.2019.

Hor "Pevnica" pod dirigentskom palicom dr Marine Gavrilović tekuću 2019. upisaće u svojoj biografiji kao veoma uspešnu godinu. Nakon visokih nagrada i priznanja osvojenih na proteklim međunarodnim takmičenjima, hor je na poziv organizora učestvovao u pratećem programu Nišvil džez festivala u nedelju 4. avgusta 2019. godine na Muzej sceni.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac večeras na Nišvilu

09.08.2019.

Drugog dana džez festivala „Nišvil” u niškoj tvrđavi nastupiće Aleksinački mešoviti hor Šumatovac. Njihov koncert će se desiti na muzej sceni, koja se nalazi levo od glavnog ulaza u Tvrđavu. „Šumatovacˮ počinje svoj nastup u 19 sati i 30 minuta.

Opširnije

Komentara: 0

Selu u pohode, pesničko veče u Moravskom Bujmiru

Boža Marković 24.07.2019.

U petak, 19. jula 2019. Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca organizovao je posetu Moravskom Bujmiru u okviru predstojeće "Kačamakijade", a povodom aktivnosti pod nazivom " Selu u pohode".

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac" održaće koncert na ovogodišnjem Nišvilu

04.07.2019.

Začetnik horskog pevanja u Aleksincu, Aleksinački mešoviti hor Šumatovac, koji u svom repertoaru pored ostalih žanrova neguje i horske obrade stranih džez i evergrin kompozicija, muziku iz filmova i rok balade, održaće 9. avgusta koncert na jubilarnom „Nišville 2019“, koji ove godine obeležava četvrt veka!

Opširnije

Komentara: 0

U Narodnom pozorištu održana premijera prve predstave u produkciji Festivala prvoizvedenih predstava

01.07.2019.

Premijera prve predstave u produkciji Festivala prvoizvedenih predstava (PIP) iz Aleksinca, „Ljubavna prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pastrenaka“ priređena je, u subotu 29. juna, na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Opširnije

Komentara: 0

Hor ’’Pevnica’’ doslikava muzičku mapu Aleksinca

30.06.2019.

S namerom da se zahvale na podršci i pomoći, članovi hora ''Pevnica'' okupili su veći broj prijatelja ove raspevane družine na jednom mestu. Jedna od najlepših, a svakako i najreprezentativnijih prostorija u gradu, sedište Turističko informativnog centra, bilo je mesto gde su se, uz muziku, sa ''Pevnicom'' družili predstavnici javnog života Aleksinca: direktori škola, ustanova kulture, predstavnici sportskog života grada, privatni preduzetnici i lični prijatelji dirigenta i članova hora.

Opširnije

Komentara: 0

Otvoren ovogodišnji Aleksinački letnji festival

15.06.2019.

U petak 14. juna svečano je otvaren ovogodišnji ALEF koncertom Aleksinačkog gradskog orkestra na platou ispred Doma kulture.

Opširnije

Komentara: 0

Hor "Pevnica" dostojno predstavio Aleksinac u Bugarskoj

13.06.2019.

"Gde god da krenu, u Aleksinac se vraćaju sa značajnim nagradama i priznanjima"...ovako se u poslednje vreme komentarišu nastupi i uspesi hora ’’Pevnica’’ iz Aleksinca. Ovoga puta, naši raspevani sugrađani učestvovali su na 16. Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike ’’Sveta Bogorodica, Dostojno jest’’ održanom u Pomorju, u Bugarskoj. U još jačoj konkurenciji nego prošle godine, naši predstavnici osvojili su još značajnije nagrade.

Opširnije

Komentara: 0

<<<2223242526>>>Ukupno: 689  Displaying: 231 - 240

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima