Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Гредетин осветлио образ и ове године

rss

28.09.2022. Никола Митић

Такмичење у припремању ајвара било је одржано 26.09.2022 на платоу дома културе од 11 до 18 сати упркос лошем времену своје умеће укрстиле су екипе из Алексинца, Кормана, Липовца, Великог Дреновца, Доњег Љубеша, Тешице и Гредетина

Гредетин осветлио образ и ове године

Био је богат културно уметнички програм, чула се и песма као и коло које су играли посетиоци али и сами такмичари. Жири је једногласно одлучио као и 2019. године да је победнички ајвар направила екипа "ДОМАЋИЦЕ" и Месна заједница Гредетин на челу са краљем ајвара Новицом Стевановићем.

Ова екипа је такође добила награду за најлепши штанд односно најлепшу поставку ручних радова, разноврсних ђаконија, хекланим и веженим стварима.

Првопласирана екипа "Домаћице и месна заједница Гредетин" као награду је добила "Смедеревац" шпорет, другопласирана екипа "УГ Радиност" из Алексинца ваучер у трговинском ланцу "МАКСИ", а трећепласирана екипа "Земљорадничка задруга срећан род" из Доњег Љубеша добила је ваучере Неоплантиних производа, такође све екипе су добиле медаље а победничка је добила и пехар.

Првопласирана и другопласирана екипа су се директно квалификовали на велико финале овог каравана у Београд које ће бити одржано 08.10.2022 од 11 сати.

Организатори су такође истакли три екипе које су биле највеселије на овом каравану, а то су Екипа "МАШТА МОЖЕ СВАШТА" Екипа "ВОЖДОВЦИ" Екипа "РЕШЕНО, БАТО!"

Организатор каравана Изађи ми на Теглу је Башта Машта, а реализатор и кординатор у Алексинцу је Установа Липовац на челу са директорком Миленом Максимовић.


# Милена Максимовић Гредетин изађи ми на теглу Најбољи ајвар Алексинца
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима