Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gredetin osvetlio obraz i ove godine

rss

28.09.2022. Nikola Mitić

Takmičenje u pripremanju ajvara bilo je održano 26.09.2022 na platou doma kulture od 11 do 18 sati uprkos lošem vremenu svoje umeće ukrstile su ekipe iz Aleksinca, Kormana, Lipovca, Velikog Drenovca, Donjeg Ljubeša, Tešice i Gredetina

Gredetin osvetlio obraz i ove godine

Bio je bogat kulturno umetnički program, čula se i pesma kao i kolo koje su igrali posetioci ali i sami takmičari. Žiri je jednoglasno odlučio kao i 2019. godine da je pobednički ajvar napravila ekipa "DOMAĆICE" i Mesna zajednica Gredetin na čelu sa kraljem ajvara Novicom Stevanovićem.

Ova ekipa je takođe dobila nagradu za najlepši štand odnosno najlepšu postavku ručnih radova, raznovrsnih đakonija, heklanim i veženim stvarima.

Prvoplasirana ekipa "Domaćice i mesna zajednica Gredetin" kao nagradu je dobila "Smederevac" šporet, drugoplasirana ekipa "UG Radinost" iz Aleksinca vaučer u trgovinskom lancu "MAKSI", a trećeplasirana ekipa "Zemljoradnička zadruga srećan rod" iz Donjeg Ljubeša dobila je vaučere Neoplantinih proizvoda, takođe sve ekipe su dobile medalje a pobednička je dobila i pehar.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa su se direktno kvalifikovali na veliko finale ovog karavana u Beograd koje će biti održano 08.10.2022 od 11 sati.

Organizatori su takođe istakli tri ekipe koje su bile najveselije na ovom karavanu, a to su Ekipa "MAŠTA MOŽE SVAŠTA" Ekipa "VOŽDOVCI" Ekipa "REŠENO, BATO!"

Organizator karavana Izađi mi na Teglu je Bašta Mašta, a realizator i kordinator u Aleksincu je Ustanova Lipovac na čelu sa direktorkom Milenom Maksimović.


# Milena Maksimović Gredetin izađi mi na teglu Najbolji ajvar Aleksinca
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima