Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравље
<<<678910>>>Total: 195  Displaying: 71 - 80

Старији Алексинчани на стоматолошке протезе чекају од 8 до 10 месеци

Јужне вести 13.03.2019.

Само један зубни техничар и два стоматолога праве зубне протезе за Алексинчане, па старији од 65 година замене за зубе чекају од 8 до 10 месеци. Доктор стоматологије Драган Стаменковић из Дома здравља појашњава да је тако због забране запошљавања и каже да им је потребан још један тим како би смањили листу чекања на којој је око 200 пацијената.

Опширније

Коментара: 0

Дом здравља у Сокобањи "позајмио" двоје гинеколога

07.02.2019.

Сокобања је ових дана остала без гинеколога у Дому здравља, због чега су пацијенти морали на прегледе да путују у Алексинац или Зајечар. Писмо забринутих грађана смо јуче објавили, а већ данас је нађено решење за овај проблем.

Опширније

Коментара: 0

Дом здравља у Сокобањи остао без гинеколога

06.02.2019.

Читаоци из Сокобање су нам се јавили са озбиљним проблемом који је настао у њиховом Дому здравља. Њихово писмо преносимо у целини.

Опширније

Коментара: 2

Дому у Кулини дониран апарат за лабораторију и кревет за купање

25.01.2019.

За анализе крви и урина особа смештених у Дому у Кулини, које осим тешког степена ометености у развоју имају и друге тешке здравствене проблеме, сада лабораторија ове установе неће користити превазиђени апарат, нити ручно прати епрувете, а корисници неће бити слати у Алексинац. Дому за смештај одраслих дониран је биохемијски анализатор, као и кревет за купање лежећих пацијента и три медицинска душека.

Опширније

Коментара: 0

Бесплатна мамографија у ражањском Дому здравља

22.01.2019.

Бесплатна мамографија која се већ нешто више од недељу дана спроводи у ражањском Дому здравља привукла је велику пажњу становница ове општине, али и суседства. До сада је прегледано 186 жена, у просеку двадесетак дневно, а из ове установе поручују да се на превентивни преглед дојке могу јавити све жене између 50 и 69 година, како из Ражња, тако и из Алексинца и околних општина.

Опширније

Коментара: 0

У Алексиначкој болници успешно извађен тумор од осам килограма

Д. Алихоџић, Вечерње новости 13.01.2019.

Лекари у алексиначкој болници спасли деведесетогодишњу старицу, која упркос свему није губила оптимизам. Бакина велика жеља за животом задивила хирурге, који су из њеног стомака извадили тумор од осам килограма

Опширније

Коментара: 0

Од сада ЕКГ прегледи и у житковачкој амбуланти

06.01.2019.

Као што је познато, током 2018. године комплетно је санирана амбуланта у Житковцу. У новој години, већ у јануару, амбуланта у Житковцу добиће по први пут у историји и сопствени ЕКГ апарат, а током године и централно грејање.

Опширније

Коментара: 0

Ниш експрес наплаћује оверу и повратних карата

14.12.2018.

Весна Илић, председница удружења "Љубав Вера нада" уочила је једну појаву коју што пре треба променити.

Опширније

Коментара: 2

СТОП загађењу природе

Вукан Остојић 16.11.2018.

Као и многи портали у Србији, а и шире, и ми пишемо о загађењу природе бацањем кеса и пуштања балона са хелијумом. Због оних који не знају зашто ово не треба да раде покушаћемо да им објаснимо кроз овај текст.

Опширније

Коментара: 1

Министарство ћути о случају Алексинчанке која сумња у дијагнозу тумора

14.11.2018.

Већ више од 20 дана нема никаквог одговора из Министарства здравља поводом навода Јелене Лазаревић из Алексинца да су јој лекари у Нишу поставили погрешну дијагнозу карцинома грлића материце, што она доказује тврдњом да су јој лекари у Шведској рекли да је здрава жена и чињеницом да је и даље жива.

Опширније

Коментара: 0

<<<678910>>>Total: 195  Displaying: 71 - 80

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима