Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje
<<<56789101112>>>Ukupno: 194  Displaying: 71 - 80

Dom zdravlja u Sokobanji "pozajmio" dvoje ginekologa

07.02.2019.

Sokobanja je ovih dana ostala bez ginekologa u Domu zdravlja, zbog čega su pacijenti morali na preglede da putuju u Aleksinac ili Zaječar. Pismo zabrinutih građana smo juče objavili, a već danas je nađeno rešenje za ovaj problem.

Opširnije

Komentara: 0

Dom zdravlja u Sokobanji ostao bez ginekologa

06.02.2019.

Čitaoci iz Sokobanje su nam se javili sa ozbiljnim problemom koji je nastao u njihovom Domu zdravlja. Njihovo pismo prenosimo u celini.

Opširnije

Komentara: 2

Domu u Kulini doniran aparat za laboratoriju i krevet za kupanje

25.01.2019.

Za analize krvi i urina osoba smeštenih u Domu u Kulini, koje osim teškog stepena ometenosti u razvoju imaju i druge teške zdravstvene probleme, sada laboratorija ove ustanove neće koristiti prevaziđeni aparat, niti ručno prati epruvete, a korisnici neće biti slati u Aleksinac. Domu za smeštaj odraslih doniran je biohemijski analizator, kao i krevet za kupanje ležećih pacijenta i tri medicinska dušeka.

Opširnije

Komentara: 0

Besplatna mamografija u ražanjskom Domu zdravlja

22.01.2019.

Besplatna mamografija koja se već nešto više od nedelju dana sprovodi u ražanjskom Domu zdravlja privukla je veliku pažnju stanovnica ove opštine, ali i susedstva. Do sada je pregledano 186 žena, u proseku dvadesetak dnevno, a iz ove ustanove poručuju da se na preventivni pregled dojke mogu javiti sve žene između 50 i 69 godina, kako iz Ražnja, tako i iz Aleksinca i okolnih opština.

Opširnije

Komentara: 0

U Aleksinačkoj bolnici uspešno izvađen tumor od osam kilograma

D. Alihodžić, Večernje novosti 13.01.2019.

Lekari u aleksinačkoj bolnici spasli devedesetogodišnju staricu, koja uprkos svemu nije gubila optimizam. Bakina velika želja za životom zadivila hirurge, koji su iz njenog stomaka izvadili tumor od osam kilograma

Opširnije

Komentara: 0

Od sada EKG pregledi i u žitkovačkoj ambulanti

06.01.2019.

Kao što je poznato, tokom 2018. godine kompletno je sanirana ambulanta u Žitkovcu. U novoj godini, već u januaru, ambulanta u Žitkovcu dobiće po prvi put u istoriji i sopstveni EKG aparat, a tokom godine i centralno grejanje.

Opširnije

Komentara: 0

Niš ekspres naplaćuje overu i povratnih karata

14.12.2018.

Vesna Ilić, predsednica udruženja "Ljubav Vera nada" uočila je jednu pojavu koju što pre treba promeniti.

Opširnije

Komentara: 2

STOP zagađenju prirode

Vukan Ostojić 16.11.2018.

Kao i mnogi portali u Srbiji, a i šire, i mi pišemo o zagađenju prirode bacanjem kesa i puštanja balona sa helijumom. Zbog onih koji ne znaju zašto ovo ne treba da rade pokušaćemo da im objasnimo kroz ovaj tekst.

Opširnije

Komentara: 1

Ministarstvo ćuti o slučaju Aleksinčanke koja sumnja u dijagnozu tumora

14.11.2018.

Već više od 20 dana nema nikakvog odgovora iz Ministarstva zdravlja povodom navoda Jelene Lazarević iz Aleksinca da su joj lekari u Nišu postavili pogrešnu dijagnozu karcinoma grlića materice, što ona dokazuje tvrdnjom da su joj lekari u Švedskoj rekli da je zdrava žena i činjenicom da je i dalje živa.

Opširnije

Komentara: 0

KC Niš: Navodi Aleksinčanke netačni, greška eventualno u nalazu biopsije

01.11.2018.

Iz niškog Kliničkog centra odbacili su optužbe Aleksinčanke Jelene Lazarević da su joj postavili pogrešnu dijagnozu i nesavesno je lečili, ističući da je dijagnoza postavljena na osnovu analiza i da je greška jedino mogla da se dogodi isključivo zbog nalaza biopsije iz privatne klinike. Takođe tvrde da je revizija biopsije pokazala da je reč o istoj vrsti karcinoma.

Opširnije

Komentara: 1

<<<56789101112>>>Ukupno: 194  Displaying: 71 - 80

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima