Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Министарство ћути о случају Алексинчанке која сумња у дијагнозу тумора

rss

14.11.2018.

Већ више од 20 дана нема никаквог одговора из Министарства здравља поводом навода Јелене Лазаревић из Алексинца да су јој лекари у Нишу поставили погрешну дијагнозу карцинома грлића материце, што она доказује тврдњом да су јој лекари у Шведској рекли да је здрава жена и чињеницом да је и даље жива.

Министарство ћути о случају Алексинчанке која сумња у дијагнозу тумора

Иако су питања Министарству здравља послата још 22. октобра, и даље нема никаквог одговора. Новинарка је неколико пута и телефонски покушала да добије одговор из Службе за односе с медијима, али ни то није било успешно.

Због тога је јавност ускраћена за одговоре на питања шта је утврдио инспекцијски наџор у овом случају, као и да ли га је уопште и било. Лазаревићева је, како је навела, још у јуну прошле године пријавила инспекцији да су лекари одбили да је оперишу. Како тврди ова Алексинчанка, до данас ни њој није стигао никакав одговор по питању ове пријаве.

Подсетимо, лекари на ГАК-у су јој најпре заказали операцију, али су је већ на следећем прегледу упутили на зрачење и хемиотерапију констатујући да је болест узнапредовала и да је касно за хируршку интервенцију.

Лазаревићева, чија агонија почиње на пролеће 2017. када јој је дијагностикован адено карцином грлића материце, сумња и у хистопатолошки налаз који је рађен на клиници Хуман, као и у одлуке лекара нишког ГАК-а који су на основу прегледа прстима констатовали да је карцином метастазирао.

Зато је урадила ревизију биопсије која је, како тврди, показала други тип тумора.

Након тога је отишла за Малме и тражила азил где је после детаљних прегледа, како је објаснила, утврђено да не болује од карцинома, већ да је у предменопаузи што је у комбинацији са дислоцираном карлицом изазивало крварења.

Пошто је годину и по дана сумњала у лекаре и није се лечила, а тврди да је чак и добијала претње да ако ће уколико не почне терапију "искрварити као кокошка за два сата", жалила се Лекарској комори где је одлучено да су њене жалбе неосноване.

Лазаревићева је сматрала да је лекари шаљу на зрачење како би сакрили доказе своје грешке приликом постављања дијагнозе, док је она потпуно здрава чекала дан своје смрти.

Из Клиничког центра Ниш су одбацили њене оптужбе тажећи да им достави документацију из Шведске на којој се види да нема карцином, али наводе да је грешка евентуално могла да се деси уколико је налаз биопсије био погрешан.

Извор: Јужне Вести


# канцер лечење Шведска Јелена (Милосављевић) Лазаревић Јужне вести КЦ Ниш Министарство здравља
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима