Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравље
<<<12345678>>>Total: 195  Displaying: 21 - 30

Вакцинисање приоритетних група без позивања у Алексинцу

12.03.2021.

У циљу што ефикаснијег и бржег вакцинисања становништва на територији општине Алексинац, Дом здравља Алексинац је у сарадњи са еУправом, у складу са расположивим вакцинама, обезбедио 160 доза руске и британске вакцине за вакцинисање свих заинтересованих из приоритетних група, без обзира да ли су се већ пријавили преко еУправе или нису. Вакцинисање на наведени начин наведеним вакцинама биће обављено у недељу 14. марта од 12 до 20 сати, на пункту за вакцинисање у Дому културе Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Продужено радно време ковид амбуланте у Житковцу

Општина Алексинац 06.03.2021.

Због све теже ситуације са коронавирусом продужено је радно време ковид амбуланте у Житковцу.

Опширније

Коментара: 0

Спајају се дом здравља и болница у Здравствени центар

16.02.2021.

Одлуком Владе Србије домови здравља и опште болнице у 6 локалних самоуправа на југу земље спојиће се у једну институцију - Здравствени центар. Јединствени центар добиће Алексинац, Пирот, Прокупље, Лесковац, Врање и Сурдулица.

Опширније

Коментара: 0

Светски дан борбе против рака

Црвени крст Алексинац 04.02.2021.

,,ЈА САМ – ЈЕДАН ОД ВАС, ЈА ХОЋУ – ЗАЈЕДНО!”ЗАЈЕДНО ИМАМО ВЕЋИ УТИЦАЈ! ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ПОСТИЋИ ОНО ШТО ЖЕЛИМО: СВЕТ У ЗДРАВЉУ, БЕЗ РАКА!

Опширније

Коментара: 0

Отворен први пункт за вакцинацију против вируса Ковид-19

Општина Алексинац 20.01.2021.

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, одржаној 19.01.2021. године, усвојен је закључак о постављању пункта за масовну имунизацију становништва општине Алексинац у просторијама Центра за културу и уметност у Алексинцу.

Опширније

Коментара: 1

Истине и заблуде о погубном деловању коронавируса са освртом на регион Западни Балкан

23.12.2020.

Услед фаталне заразе коронавируса, Ковид-19, очигледна је предност оних земаља региона Западног Балкана које су много улагале у предикцију, јер се показало да је лечење скупо, тешко, мукотрпно и погубно по многе људе, због смртности изазване овим фактором. Ко је на време схватио превенцију, која је сложена, креативна и слојевита, применио је ону народну мудрост да је боље спречити него лечити.

Опширније

Коментара: 0

Капацитети у ковид болници у Сокобањи попуњени

Вечерње новости 22.12.2020.

Директорка Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести "Сокобања" Весна Милановић изјавила је да је та болница скоро попуњена пацијентима оболелим од корона вируса.

Опширније

Коментара: 1

Кућни тестови на корону стигли у апотеке у Србији

Н1 17.12.2020.

Кућни тестови на коронавирус стигли су у апотеке у Србији и колико данас би требало да буду у продаји.

Опширније

Коментара: 0

После снимка из чекаонице, о стању у Алексинцу говори директор болнице

Јужне вести 06.12.2020.

Након што су грађани објавили снимак да се у Општој болници у Алексинцу праве гужве због чекања на преглед, да на једном болничком кревету седе и по 3 пацијента, а да су зидови болничке зграде оронули, огласио се и директор ове установе. Каже да се мањак кадрова у установи коју води осећао и пре епидемије, а да је због 17 запослених који су заражени вирусом корона и 35 у самоизолацији проблем сада већи. Ковид пацијенте, каже, прегледају и дају терапије у у посебним просторијама, те да не…

Опширније

Коментара: 1

У Специјалној болници у Сокобањи примљено још 20 радника

РТВ 03.12.2020.

У Специјалној болници у Сокобањи хоспитализовано је 175 ковид пацијената који имају средње тешку и тешку клиничку слику, док је заражено 14 здравствених радника, каже директорка те здравствене установе Весна Милановић, која наглашава да су капацитети болнице пуни.

Опширније

Коментара: 0

<<<12345678>>>Total: 195  Displaying: 21 - 30

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима