Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравље

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 171  Displaying: 11 - 20

У Специјалној болници Сокобања нема више места на кисеонику

Вечерње новости 27.11.2020.

У Специјалној болници Сокобања збринуто је 68 ковид пацијената, од којих је више од 40 на кисеонику, каже директорка те установе Весна Милановић.

Опширније

Коментара: 0

Дом здравља Алексинац уводи брзо тестирање на присуство антигена корона вируса

Општина Алексинац 06.11.2020.

Од 6. новембра 2020. године, Дом здравља Алексинац уводи брзо тестирање на присуство антигена корона вируса SARS-COV-2. Комплетна дијагностика се ради у самом Дому здравља Алексинац, и резултати се добијају за свега око пола сата, чак и нешто мање времена.

Опширније

Коментара: 0

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић заражен коронавирусом

Н1 28.10.2020.

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић заражен коронавирусом и налази се у изолацији.

Опширније

Коментара: 0

Из Управе КЦ Ниш кажу да је пропуст направила алексиначка болница

Јужне вести 06.09.2020.

Да је здравствена установа из које је пацијент пребачен у Клинички центар Ниш дужна да обавести породицу у ком се објекту он налази - објашњавају из Управе, након сведочења Драгана Шарановића да му је мајка била занемарена у Општој болници у Алексинцу и да га нико није обавестио да је на клиници у Нишу преминула. Процедура је таква да када немају контакт породице, кажу, полиција проналази и обавештава породицу о смрти.

Опширније

Коментара: 0

Син тврди да му је мајка током лечења у алексиначкој болници занемарена, директор да је покренут надзор

Јужне вести 05.09.2020.

Да су медицинске сестре у Општој болници у Алексинцу оставиле беспомоћном његову 80-годишњу мајку која је била на лечењу, јер није добијала воду и храну и није пресвлачена, тврди њен син Драган Шарановић. Његова мајка је након неколико дана из алексиначке болнице пребачена у Клинички центар Ниш, где је преминула.

Опширније

Коментара: 0

У Алексинцу ове недеље од 152 тестираних 18 позитивних на корону

Јужне вести 14.08.2020.

И ове недеље у Алексинцу опада број позитивних на ковид у односу на број тестираних - од понедељка до четвртка од 152 узорка њих 18 је имало потврђену корону, каже директор Опште болнице Горан Видић. Каже да се ситуација смирује и да очекују даље побољшање.

Опширније

Коментара: 0

Проф. др Ненад Дикић: Шта треба да знамо о тестовима на корону

Божа Марковић Несврћанин / Телеграф 09.08.2020.

Професор доктор Ненад Дикић, пореклом из Горњег Адровац, из породице у којој има неколико доктора наука у овој области и стриц Предрага Новаковића, једног од две хиљаде дипломата ветеринарске патологије у свету, бави се у својим колумнама у Телеграфу и питањима у ширем контексту звања лекара, али на посебан начин што га издваја од многих са својим типичним гледањем на звање преко потребно у ово време.

Опширније

Коментара: 0

Када познајете заражене, другачије је него када о томе слушате

BBC / B92 08.08.2020.

У локалном Дому здравља оцењују да је прерано да се говори о Алексинцу као о жаришту, а становници кажу да нису превише забринути.

Опширније

Коментара: 1

У Алексинцу боља епидемиолошка ситуација

Јужне вести 07.08.2020.

Ове недеље је боља епидемиолошка ситуација у Алексинцу и од 110 тестираних 19 је било позитивно на корону, а за још 30 се очекују резултати, каже директор Опште болнице Горан Видић. Све је мањи и број првих прегледа у ковид амбулантама, али је ванредна ситуација и даље на снази и поштовање мера је обавезно.

Опширније

Коментара: 0

Директор Дома здравља Алексинац, Родољуб Живадиновић: И здраве особе умиру, носите маске

Јужне вести 23.07.2020.

Директор Дома здравља Алексинац, епидемиолог Родољуб Живадиновић, говорио је за Медиа и реформ центар Ниш о вирусу корона који је и сам прележао и мерама превенције. Напомиње да је највећи проблем што многи не верују да корона постоји, али да и здраве особе умиру од овог вируса, те да је важно носити маску и држати дистанцу, јер тиме штитимо и себе и друге.

Опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 171  Displaying: 11 - 20

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима