Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

#HillsUP: Киша, пиво, рокенрол

rss

16.07.2016. Саша Марковић Гидра

Уместо да се радујемо лету, природи и свему што живот чини лепшим, прво фестивалско вече на Златибору обележили су, нажалост, кишобрани, кабанице, мокре ноге, блато и хладноћа.

#HillsUP: Киша, пиво, рокенрол

Они најхрабрији, најупорнији, испоштовали су извођаче Дел арно бенд, Гоблине и Хладно пиво. Киша која није престајала целог дана, упропастила је целовечерњи програм на Тићком пољу, и како су се бендови мењали на Маин стаге тако се њен интезитет појачавао.

Дел арно бенд и реге звуци су били замишљени као одлична предигра, загревање. Позната сет листа бенда, које предводе браћа Јован и Влада Матић, ипак је разгалила “кишне људе“, па су тако песме „Дим из моје Луле“, „Верујем“ и „Више него живот“, добро дошле као утеха у борби против временских непогода. Приликом извођења обраде Хаустора „Трећи свет“ игром случајности око мејн стејџа се појавио баш он, Дарко Рундек са својим Карго оркестром.

За време свирке Гоблина наступила је права еуфорија већ на првим уводним песмама „Луна“, „У магновењу“ и „Петра“. Средином наступа Голуб је обавестио присутне да се на Тићком пољу заједно са „кишним људима“ у гледалишту налази „БОГ“ ( Дарко Рундек) и позвао присутне да га поздраве. Шабачки панкери су као увек показали енергију, жељу за добром свирком упркос времену, а Голуб је једини синоћ био разголићен до појаса, док је ваш извештач носио зимску јакну. Наступ Гоблина увеличао је и заједнички наступ са Милетом Кекином (Хладно пиво) на песми „ Има нас“, а свој вечерњи програм завршили су са „Децом из комшилука“.

Након шабачких панкера на сцену су изашла њихова браћа хрватски панкери „Хладно пиво“. Добро позната сет листа са ударним стварима на почетку „Певајте нешто љубавно“, „Није све тако сиво“, одржавала је људе упркос свему у добром расположењу. Током читавог наступа киша је само додавала „гас“, али некако се све издржало, јер то је само Рокенрол.

На крају сам завршио са свим учесницима у бек стејџу. Имао сам прилику да седим за столом са екипом Дарка Рундека у шатору који је такође помало прокишњавао. Након пријатног разговора у једном моменту Дарко Ррундек ме упита: 
 - Јел момак, одакле си ти?
 - Из малог града, из Алексинца...
 - А знам „Маријан“ кафана, Дражевац, то се не пропуста. 

ПС: Од јутрос не пада киша

https://www.facebook.com/Aleksinac.Net/photos/?tab=album&album_id=1049190951797039


# Дражевац фестивал рок музика Саша Марковић Гидра Златибор Гоблини Дел арно бенд Дарко Рундек Марјан кафана HillsUp
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима