Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Спорна набавка слушног апарата у ЈКП Водовод и канализација

rss

22.02.2018.

Не смирује се ситуација у ЈКП Водовод и канализација у Алексинцу. Након афере око крађе водомера, сада је актуелна ситуација везана за набавку слушног апарата за директора предузећа.

Спорна набавка слушног апарата у ЈКП Водовод и канализација

Недавно је нестала већа количина водомера из магацина ЈКП Водовод и канализација у Алексинцу. Још се не зна ко је извео крађу, али се у јавности шпекулисало са бројем украдених уређаја и висином причињене штете.

Група радника тврди да се ради о 2000 водомера, а да је штета око 50000 евра. Са друге стране из водовода тврде да се ради о 174 отписаних водомера, а штета је 70000 динара. Толико би се добило да је материјал продат отпаду.

И док се из полиције не оглашавају поводом овог случаја, појавила се нова афера. На данашњој седници Скупштине општине Алексинац повела се дискусија о набавци слушног апарата за потребе директора предузећа, а портал Јужне вести је објавио чланак на ову тему.

Како пише овај портал, док радници ЈКП Водовод и канализација у Алексинцу тврде да раде за минималац, због штедње у фирми, наглашавају да је делом и парама предузећа, прошле године директор купио слушни апарат од око 125.000 динара. Иако није желео да говори о томе, директор Драгиша Симић је поручио новинарима да слушни апарат “кошта неколико ручкова”.

Редакцији Јужних вести су се недавно јавили радници Јавно-комуналног предузећа Водовод и канализација из Алексинца, који кажу да је њихов директор Драгиша Симић “тражио да му предузеће купи слушни апарат од 125.000 динара”. Написао је молбу Надзорном одбору предузећа, кажу, који је и одобрио да се "фирминим парама" плати 50 % тог износа. Молба директора Водовода за куповину слушног апарата

- Ми примамо минималце, не можемо да добијемо сталан посао, јер увек кажу да се штеди у фирми, а ми директору плаћамо слушни апарат. Па зар то није срамота? Стварно није фер да ми у фирми радимо за 28.000 динара, а наш директор има пет пута већу плату и да му ми купујемо слушни апарат од пара наше фирме - кажу радници.

Апарат је купљен крајем априла прошле године, према документацији која је достављена редакцији, а радници кажу да је “оправдање” за куповину то што је “директор изгубио слух за време рада на позицији директора Водовода”.

Због овог случаја је реаговала опозициона Демократска странка у Алексинцу, а одборник Бобан Ранђеловић каже да је недавно поставио питање на једној од седница Скупштине - зашто је новцем из градског буџета плаћен слушни апарат директору Водовода. Ипак, добили су само потврду да је апарат купљен, додаје, али не и по ком основу су грађани Алексинца “помогли” да се он плати.

- Данас имамо заседање Скупштине и једна од прича ће да буде и то. Да видимо како је то дозвољено да се купи слушни апарат. Имамо документа, набављен је слушни апарат, директор је тражио, не знамо на основу чега и не знамо како је закључено да је то повреда на раду - појашњава Ранђеловић.

Иако није желео званично да потврди ове информације, директор Драгиша Симић (СНС) на питање новинара да ли је тачно да је тражио од фирме коју води да му купи слушни апарат и по ком основу, одговара да ће “све доказе, правилник и колективни уговор” дати новинарима уживо и није желео да говори о детаљима преко телефона.

Радници имају право на повластице, на куповину ствари које не могу да плате, а ја сам радник фирме већ 18 година. Према томе имам право све што имају и моји радници, све на шта имају право они, имам право и ја на то - каже Симић.

Симић појашњава и да “то није путнички ауто, већ помагало на које имају право радници по колективном уговору” и тврди да има одлуку Надзорног одбора у којој су му “дали право да пола плати он, а пола фирма”.

Каже и да не разуме због чега је информација о томе да му је предузеће платило део слушног апарата битно за грађане.

- Нешто паметно напишите, а не да лупате глупости више, молим вас. То што бисте ви написали кошта неколико ручкова госпођице госпођо, пријатно - додаје Симић.

Новинарима је поручио да пишу шта хоће, јер “што једна будала напише то 15 паметних не могу да оповргну” и предложио је да се новинари убудуће баве "инвестицијама Водовода од 4 милиона евра, фабриком воде коју ће да реконструишу", а не оваквим стварима, преноси портал "Јужне вести".


# Бобан Ранђеловић Водовод и канализација ЈП водовод Драгиша Симић Јужне вести
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима