Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кандидати за посланике из Алексинца

rss

12.03.2014.

Након што је Републичка изборна комисија недавно прогласила све изборне листе, време је да се осврнемо ко су кандидати за представљање наше општине у републичком парламенту.

Кандидати за посланике из Алексинца

Први су листу предложили напредњаци и на тој листи се нашло име Далибора Радичевића. Након тога социјалисти су предложили Зорицу Милојковић.

По двоје кандидата предложили су ДСС (Иван Димић и Неда Новаковић), СРС (Милован Радовановић, Драган Јовановић), као и УРС (Грујица Вељковић, Данијела Вељковић).

Листе су предавали и ДС, ЛДП и НДС Бориса Тадића, али на њима није било места за Алексинчане, као ни на листама Мађара, Албанаца и Бошњака. Није било места за наше кандидате ни на листи Двери.

Потом је уследило проглашење листе са најбоље позиционираним кандидатом: Милош Паовић је 4. на листи Црногорске партије.

О томе ко има највеће шансе и ко ће представљати нашу општину могу се изводити различите калкулације. Уколико се деси очекиван велики успех СНС-а и ако предводници на овој листи преузму министарства, дипломатију и јавна предузећа, онда свакако највеће шансе има Далибор Радичевић. Остале странке, изузев социјалиста, су на граници изборног цензуса, тако да је питање да ли ће остварити иједно посланичко место.

Ево како би изгледала ранг листа по апсолутним позицијама.

4Милош Паовић, 1972Црногорска партија
29Милован Радовановић, 1954СРС
55Иван Димић, 1969ДСС
62Грујица Вељковић, 1963УРС
75Данијела Вељковић, 1972, магистарУРС
127Далибор Радичевић, 1976,СНС
150Неда Новаковић, 1952ДСС
180Зорица Милојковић, 1959СПС
242Драган Јовановић, 1960, поштарСРС

Генерално, претежно су кандидати из Београда и, углавном на добрим позицијама. О позицијама представника југа Србије можете прочитати у чланку Заступљеност "Јужњака" на изборним листама на сајту ЈужнаСрбија.Инфо.

До сада су посланичке мандате имали Драган Јовановић, Зоран Алексић, Драгиша Крстић, Душан Стефановић, Златко Петровић и Милован Радовановић.

Радовановић има најдужи посланички стаж, од самог почетка вишепартијског система, а у једном мандату је био и министар вера у Влади Србије.

У текућем сазиву Алексинац нема представника у републичком парламенту.

 


# Иван Димић СНС СПС СРС Неда Новаковић Милош Паовић избори ДСС Далибор Радичевић Зорица Милојковић Зоран Алексић УРС Душан Стефановић Милован Радовановић Грујица Вељковић Данијела Вељковић Црногорска партија јавна предузећа РИК Златко Петровић Драган Јовановић
@sns_aleksinac @socijalisti @SRS_info @dsscentar @regionisrbije @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима