Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ДВЕРИ: СПС и ЈС злоупотребиле ОТИС за самопромоцију

rss

30.03.2016.

Повереништво Српског Покрета Двери у Алексинцу најоштрије осуђује злоупотребу имовине грађана општине Алексинац у политичке и предизборне сврхе и у циљу самопромоције једне политичке опције, у овом случају коалиције СПС-а и ЈС-а.

ДВЕРИ: СПС и ЈС злоупотребиле ОТИС за самопромоцију

Истовремено постављамо следећа питања директорки ОТИС-а и заменику председника општине Алексинац:

Да ли су просторије ОТИС-а, у којима сте 29. марта одржали политичко-промотивни скуп, власништво грађана општине Алексинац или ваша приватна и страначка прћија са којом можете да радите шта год пожелите? Да ли је реновирање и опремање просторија плаћено из ваших џепова или су то платили порески обвезници и грађани општине Алексинац и то вишеструко него што је реално?

Шта су то Ивица Дачић и Драган Марковић Палма урадили за развој туризма у Алексинцу, сем ако не планирате да направите њихове воштане фигуре или доведете жирафу Стојанчу у циљу даљег замајавања грађана и лажних прича о томе како ћете од Алексинца направити некакву Јагодину. Коју Јагодину? Ону чији су представници опљачкали Колубару, продавали оружје деведесетих, учествовали у пљачкашким приватизацијама, а народу оставили да ради као роб за двеста евра уз бесплатну карту у ЗОО врту и аква парку? Довољно за ону стару – парче хлеба и игара.

Дакле, колико год међу тим грађанима има и ваших присталица, има и оних других који нису ваше присталице и који се противе томе да се просторије од јавног значаја и у јавној својини користе за промоцију којекаквих политичких партија и да се тиме злоупоребљава њихова права намена.

Или су господа Дачић, Марковић, Антић, Обрадовић и остали, туристички боравили у Алексинцу, па сте их у оквиру њиховог путујућег туристичког циркуса примили у објекту који је изграђен за ту намену?

Такође, позивамо и представнике осталих политичких партија да се не воде овим лошим примером, као што је то радила и Српска Напредна Странка приликом гостовања Братислава Гашића, када су у Дому културе коришћене и неке просторије у циљу страначког активизма, а које не смеју да се за такву врсту активности користе.

Свака политичка опција која учествује у политичком животу општине Алексинац има просторије додељене од стране Општине или просторије за које плаћа закупнину и једино у тим просторијама има право да дочекује своје представнике. Јавни скупови и трибине у изнајмљеним салама, које по закону могу да се изнајме, су друга прича.

Информативна служба Двери Алексинац


# ОТИС СПС Ивица Дачић избори Двери Јединствена Србија Драган Марковић Палма
@socijalisti @SPDveri @JS_domacinski @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима