Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Небојша Станојевић на протесту “Србија против насиља”: „Ми, рудари, знамо како је када се навикнеш на мрак“

rss

17.06.2023. Данас

“Дошао сам да тражим правду за пријатеље и колеге, који су прошле године послати у рудник и нису се вратили својим породицама”, рекао је за говорницом на седмом протесту “Србија против насиља” Небојша Станојевић, рудар из Алексинца који је преживео несрећу која се догодила у априлу прошле године.

Небојша Станојевић на протесту “Србија против насиља”: „Ми, рудари, знамо како је када се навикнеш на мрак“

Он је за говорницу изашао у рударском оделу и поздравио окупљене грађане на протесту „Србија против насиља“.

“Добар дан, моји пријатељи. Ја сам дошао из Алексинца, нисам навикао да говорим пред оволиким аудиторијумом. Радим као рудар 15 година, имам две ћерке и желео бих да на почетку, јер се прошле године у априлу десила велика несрећа у којој је погинуло осам рудара, замолим за минут ћутања”, рекао је Станојевић.

Станојевић је казао да је дошао у Београд да говори о неправди која га већ дуго боли и да је дошао да заједно са грађанима пита ко је одговоран што су његове колеге погинуле.

“Ми, рудари, знамо како је када се навикнеш на мрак, али сваки пут кад сиђемо у мрак, оно што нас држи, јесте вера да ћемо се вратити светлу. Без вере у то, да ће ми бити пружена рука колеге ако затреба, како би одлазили у мрак, како бих се упуштао у то”, упитао је Станојевић.

“Данас сам овде да заједно поручимо да нећемо прихватити друштво у којем нема одговорности и нема последица. Данас сам овде добио најбољу могућу потврду да у борби за правду нисам сам”, поручио је Станојевић са говорнице, захваливши се окупљеним грађанима што су дошли у оволиком броју.

 


# Београд рудари протест Небојша Станојевић Протест против насиља
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима