Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nebojša Stanojević na protestu “Srbija protiv nasilja”: „Mi, rudari, znamo kako je kada se navikneš na mrak“

rss

17.06.2023. Danas

“Došao sam da tražim pravdu za prijatelje i kolege, koji su prošle godine poslati u rudnik i nisu se vratili svojim porodicama”, rekao je za govornicom na sedmom protestu “Srbija protiv nasilja” Nebojša Stanojević, rudar iz Aleksinca koji je preživeo nesreću koja se dogodila u aprilu prošle godine.

Nebojša Stanojević na protestu “Srbija protiv nasilja”: „Mi, rudari, znamo kako je kada se navikneš na mrak“

On je za govornicu izašao u rudarskom odelu i pozdravio okupljene građane na protestu „Srbija protiv nasilja“.

“Dobar dan, moji prijatelji. Ja sam došao iz Aleksinca, nisam navikao da govorim pred ovolikim auditorijumom. Radim kao rudar 15 godina, imam dve ćerke i želeo bih da na početku, jer se prošle godine u aprilu desila velika nesreća u kojoj je poginulo osam rudara, zamolim za minut ćutanja”, rekao je Stanojević.

Stanojević je kazao da je došao u Beograd da govori o nepravdi koja ga već dugo boli i da je došao da zajedno sa građanima pita ko je odgovoran što su njegove kolege poginule.

“Mi, rudari, znamo kako je kada se navikneš na mrak, ali svaki put kad siđemo u mrak, ono što nas drži, jeste vera da ćemo se vratiti svetlu. Bez vere u to, da će mi biti pružena ruka kolege ako zatreba, kako bi odlazili u mrak, kako bih se upuštao u to”, upitao je Stanojević.

“Danas sam ovde da zajedno poručimo da nećemo prihvatiti društvo u kojem nema odgovornosti i nema posledica. Danas sam ovde dobio najbolju moguću potvrdu da u borbi za pravdu nisam sam”, poručio je Stanojević sa govornice, zahvalivši se okupljenim građanima što su došli u ovolikom broju.

 


# Beograd rudari protest Nebojša Stanojević Protest protiv nasilja
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima