Министар Шарчевић посетио АлексинацМинистар Шарчевић посетио Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Министар Шарчевић посетио Алексинац

rss

10.05.2017

Министар просвете и науке Младен Шарчевић боравио је данас у Алексинцу и Житорађи.
Он је, са председником општине Ненадом Станковићем, обишао школске објекте у Алексинцу и најавио скоро завршење радова.

Фото: Општина Алексинац

Шарчевић је разговарао са председником општине Алексинац Ненадом Станковићем, да би касније заједно обишли Основну школу "Љупче Николић", као и објекат у изградњи Пољопривредне школе "Шуматовац".

Поводом радова на доградњи ОШ "Љупче Николић" министар је изјавио да су обезбеђена средства за наставак радова.

Што се тиче реновирања објекта Пољопривредне школе "Шуматовац" на војничком путу, министар је изразио незадовољство досадашњим током радова и најавио да би ситуација могла да се разреши већ следеће године.

Уобичајено паркирање на пешачком прелазу...

Он је поводом петиције за ревизију изучавања Дарвинове теорије еволуције у школама, изјавио да министарство неће реаговати и мењати наставне планове и програме.

"Нисмо изнели научни став, већ просветни", рекао је Шарчевић додавши да је ревизија те теорије питање за научнике, саопштило је ресорно министарство.

Он је навео и да би "за њено оспоравање морало да се научно докаже и да буде прихваћено од стране научне заједнице, не само наше већ и светске, јер се ради о светски прихваћеној теорији еволуције", наводи се у саопштењу.

Петиција за ревизију изучавања теорије еволуције у школама и факултетима, упућена је Одбору Скупштине Србије за образовање, Министарству просвете, Српској академији наука и уметности, као и сенатима универзитета.

Коментара: 4


# Љупче Николић ОШ Пољопривредна школа Шуматовац Ненад Станковић Министарство просвете министар Младен Шарчевић
@▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-7)

  vlada 21.11.2017
  I...Proslo je sest meseci od posete Ministra.Gde su rezultati,ili ste se samo slikali.Koga vi zamajavate vise.Neka narod vidi kakav kadar ima SNS.Nazalost narod ispasta zbog vas nesposobnih.

 • (+14) (-10)

  ivica 22.11.2017
  Pa ljudi ako je ovaj direktor reprezentativni kadar aleksinackog SNSa kakvi li su im ostali.On u mojoj firmi nebi mogao da bude ni domar.Skola kao sto je Ljupce Nikolic to sigurno ne zasluzuje.Mislim da skola i sad ima izuzetne profesore,zasto se ne bune, zasto cute i mirno gledaju kako propadaju?Zar morate da se poistovetite sa nemarnoscu,neurednoscu,nekulturom i svakojakim ,,seljacizmima''.Pa kako cete pred decom,ko ce ako necete Vi???
  i

 • (+13) (-9)

  Ana 23.11.2017
  Direktor Toplica je lik zarobljen u 90im godinama.Doduse cipele,odelo,papuce,mantil i auto su mu iz 80ih.On jos uvek nezna da je donesen zakon o zabrani pusenja u skoli,pa je od kancelarije napravio pusnicu.Verovatno je i ostalo za njega isto,jer njegove gluposti niko ne kaznjava, za njega zakoni ne vaze!!!

 • (+10) (-6)

  Vlada 24.11.2017
  Vucicu ne treba opozicija,njega ce sopstvena partija da unisti.


[ Додај коментар ]