Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У ОШ "Љупче Николић" одржан четврти сајам образовања

rss

01.05.2019.

Сајам образовања као део професионалне оријентације ученика, организован је четврти пут у Основној школи „Љупче Николић“ у Алексинцу. Ово је прилика да ученици завршних разреда упознају занимања која ове школске године могу бити њихов избор за наставак школовања.

У ОШ "Љупче Николић" одржан четврти сајам образовања

Основна школа „Љупче Николић“ у Алексинцу је 24. априла 2019.године отворила своја врата за осам школа које су желеле да покажу профиле који могу бити привлачни ученицима осмог разреда и њиховим родитељима. Свака средња школа је имала промотивне материјале, али оно што је највише привукло ученике су продукти различитих активности средњошколаца.

Робот којим се управља уз помоћ мобилног телефона направили су ученици Алексиначке гимназије уз помоћ 3Д штампача и много сопствене креативности и знања. Слатке и слане колаче месили су ученици угоститељског смера школе „Бранислав Нушић“ из Сокобање, делећи их уз занимљиве туристичке проспекте, док су макете, графичке приказе представили запослени у школи Неимар из Ниша.

Осим Алексиначке гимназије, ученицима су се представиле гимназија „Стеван Сремац“ и „9. мај“ из Ниша. Њихова презентација подразумевала је присуство ученика који су уз осмехе и радост, били спремни да покажу шта су све научили, баш као што то приличи младим људима, пуним вере у будућност. Нова занимања у Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевић“ побудила су велико интересовање. Осим актуелних саобраћаних смерова, понуђена су нова занимања за која се верује да ће ученике спремити за све изазове које доносе нове технологије.

Пољопривредна школа „Шуматовац“, ове године такође уводи нова занимања. Њихове маштовите презентације, мноштво боја које само природа може тако разноврсно представити, сваке године донесе занимљиве аранжмане. На крају је Школа моде и лепоте, како и приличи, улепшала овај скуп и учинила га модерним начином одласка у средњу школу.

Извор: ljupcenikolic.wordpress.com


# Љупче Николић ОШ Пољопривредна школа Шуматовац школе Техничка школа Прота С. Димитријевић Алексиначка гимназија прота Стеван Димитријевић Бранислав Нушић сајам образовања
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима