Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Откривено где је била нестала девојка из Прћиловице

rss

09.05.2022. Агенције

Шеснаестогодишња Марија С. из алексиначког села Прћиловица, која је пронађена јутрос након седмодневне потраге, скривала се код једног Нишлије који живи у близини Отвореног тржног центра где је последњи пут и виђена.

Откривено где је била нестала девојка из Прћиловице

Полиција још обавља разговора са тинејџерком у присуству службеника Центра за социјални рад и њене мајке Ружице, како би се установило да ли у овом догађају има елемената кривичног дела, али како сазнајемо, за сада ништа не указује да је Марија држана у Нишу мимо своје воље.

- Оно што је до сада утврђено је да је била са једним дечком из Ниша. Још се утврђује да ли су се знали од раније или га је она упознала непосредно пре нестанка. Она је доста наивна за девојку њеног узраста и поводљива тако да не би било никакво чудо да је кренула са тим момком а да су се тог дана и први пут срели. У сваком случају рад са овом породицом ће бити настављен а Центар за социјални рад ће одлучити о мерама које ће се предузети у интересу малолетнице с обзиром на ове околности - наводе наши извори упознати са овим случајем.

Девојчица је јутрос на основу фотографије и по истој гардероби у којој је последњи пут виђена, препознао полицијски службеник. Затечена је у близини нишке Железничке станице у улици Димитрија Туцовића, у крају у коме је последњи пут и виђена, а где живи и дечко код кога се склонила.

Тек се утврђују разлози због којих је малолетница одлучила да побегне од куће али, како је навела њена бивша хранитељка Гордица Савић, након повратка у матичну породицу, нестајала је и пре два месеца.

Маријина сестра Јасмина казала је да је породица одахнула након вести да је шеснаестогодишња пронађена жива и здрава.

- Јутрос су нам јавили полицијски инспектори да је Марија пронађена. Дошли су у село и рекли нам да је добро и здраво. Тражили су да мама пође са њима у Ниш да би била са Маријом док са њом разговарају. Не знамо код кога је била све време, то морате њу да питате, ја нећу да вас лажем - казала је девојка.

Истиче да су много бринули јер о њој нису имали никаквих вести од 30. априла када је са братом Бошком отишла на нишки Отворени тржни центар ради куповине.

- Сви смо бринули, мама највише, ништа нисмо знали. Она се није уопште јављала, свашта нам је падало на памет. Никакве ствари са собом није понела, ништа није указивало да ће негде отићи. И нас интересује где је била све ово време - рекла је Јасмина.


# Ниш Прћиловица Центар за социјални рад нестанак
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима