Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мајка нестале Марије моли за помоћ: Ако знате нешто, јавите ми, много се секирам

rss

07.05.2022. Блиц

Ружица С, мајка шеснаестогодишњакиње Марије из алексиначког села Прћиловица која је нестала 30. априла моли све који нешто знају у вези нестанка њене ћерке да одмах јаве полицији.

Фото: архива

- То је била субота, није ишла у школу овде у Алексинцу. Мало ми је невероватно да је тако нестала, а да ништа није слутило да ће да негде оде. Њу је чувала једна жена у селу Катун до шеснаесте године. Онда је дошла овде да живи. Много се секирам јер није наговештавала да ће да побегне или тако - каже мајка Ружица.

Подсетимо, девојчица Марија С. (16) нестала је без трага 30. априла ове године када је са братом Бошком отишла до Ниша да би нешто купила. Последњи пут је виђена у Отвореном тржном центру односно бувљаку. На себи је имала плаву дуксерицу са капуљачом као и патике и хеланке розе боје.

Марија је до прошле године била у хранитељској породици у селу Катун, а онда се вратила код мајке Ружице Станковић у село Прћиловица код Алексинца. За сада нема никаквих трагова где би евентуално могла да буде, а то не могу да претпоставе ни из њене породивце.

- Били смо да ја купим телефон, а пре тога смо купили неки веш. Онда смо се договорили да она чува ствари на једном месту, а ја да видим телефоне још на некој тезги. Био сам максимално петнаест минута по бувљаку и када сам се вратио на то место, ње није било. Много се бринем за њу јер ништа није слутило да ће да побегне или тако нешто. Онда сам се ја вратио и чекао је овде кући у Прћиловици, али ево пет дана је нема. Зато смо и пријавили нестанак јер не знамо шта се догађа с њом - рекао је Бошко Станковић њен брат који је последњи видео.

У хранитељској породици се такође брину за судбину Марије. Хранитељка која је чувала до шеснаесте године, а коју је звала "мама" наводи да се девојчица увек јављала када ће некуда да крене.

- Пресекло ме око срца када сам видела да је нестала, па још у плавој хаљини коју сам јој ја купила. Она се школује за пекарку у Алексинцу и зна неке девојчице, али не верујем да је отишла с њима, а да се не јави. Са мајком се ретко виђала и то само у Центру за социјални рад Није јој било лако у Прћиловици. Дошла је једном јануара, сва мокра и тужна. Рекла ми је да се мало покајала што је отишла од нас - каже хранитељка.


# Алексинац Ниш полиција Прћиловица Катун девојчица нестанак
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима