Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Улица буке и страдања

rss

19.05.2018.

У ноћи, 16. 05. 2018, негде око 02,00 сати у главној улици Житковца ударио је у ограду куће број 83, у којој живи књижевник Драгиша Марковић, путнички ауто БМВ, и срушио је.

Улица буке и страдања

Ово није први пут да непажљиви возачи руше ограду књижевнику Марковићу, али по неписаном правилу нису криви. Бројне групе моторциклиста често стварају огромну буку и узнемиравају уснуле, буде становнике људе ове улице.

Већ смо писали да књижевник Марковић треба да објави две књиге: "Бука страшнија од звука" (песме за децу у издању "Светионика" из Крагујевца, за коју су рецензију написали академик проф. др Раде Буочанин, пуковник, стручњак и експерт за еколошку безбедност и животну средину и академика проф. др Раденко С. Круљ) и кратке приче "Сликали смо се на прагу куће", коју ће штампати издавачка кућа "Свети Сава" из Београда, за коју је рецензент проф. др Милутин Ђуричковић, иначе директор Високе школе за васпитаче у Алексинцу.


Иако та поменута несносна бука утиче на ствралачки и духовни мир књижевника Марковића, он је у разговору за овај чланак најавио још две књиге, које су у рукопису: роман "Милијарда", понуђен издавачу Клет из Београда и сатирично-хумористчну књигу "Да ли је брак светлост или мрак", коју треба да објави "Јеж" Београд. Саобраћајна полиција изашла је на лице места, сачинила записник о нађеном стању и за учиниоцем саобраћајног удеса се интензивно трага, ради подношења пријаве за удес, узнемиравање и накнаду штете која је нанесена књижевнику Марковићу. Регионални пут 126 Алексинац- Житковац-Тешица и Витковац и главна улица у Житковцу, Моравцу, Прћиловицу и др. местима, је кобна деоница и црна тачка, јер је кроз неки релативно краћи период у саобраћајним удесима страдало преко 15 људи и деце, иако друштво чини велике напоре у образовању возача и деце за безбедно учешће у саобраћају, кроз предавања и дежурства.


Надамо се да ће саобраћајна полиција и Закон о безбедности саобраћаја допринети да се возачи у саобраћају крећу безбедно, одморни и здрави, у циљу веће заштите живота, мира и имовине грађана и самих себе.


Текст и фото: Божа Марковић


# Драгиша Марковић Житковац саобраћај Витковац саобраћајна незгода школе саобраћајна полиција Свети Сава
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима