Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ulica buke i stradanja

rss

19.05.2018.

U noći, 16. 05. 2018, negde oko 02,00 sati u glavnoj ulici Žitkovca udario je u ogradu kuće broj 83, u kojoj živi književnik Dragiša Marković, putnički auto BMV, i srušio je.

Ulica buke i stradanja

Ovo nije prvi put da nepažljivi vozači ruše ogradu književniku Markoviću, ali po nepisanom pravilu nisu krivi. Brojne grupe motorciklista često stvaraju ogromnu buku i uznemiravaju usnule, bude stanovnike ljude ove ulice.

Već smo pisali da književnik Marković treba da objavi dve knjige: "Buka strašnija od zvuka" (pesme za decu u izdanju "Svetionika" iz Kragujevca, za koju su recenziju napisali akademik prof. dr Rade Buočanin, pukovnik, stručnjak i ekspert za ekološku bezbednost i životnu sredinu i akademika prof. dr Radenko S. Krulj) i kratke priče "Slikali smo se na pragu kuće", koju će štampati izdavačka kuća "Sveti Sava" iz Beograda, za koju je recenzent prof. dr Milutin Đuričković, inače direktor Visoke škole za vaspitače u Aleksincu.


Iako ta pomenuta nesnosna buka utiče na stvralački i duhovni mir književnika Markovića, on je u razgovoru za ovaj članak najavio još dve knjige, koje su u rukopisu: roman "Milijarda", ponuđen izdavaču Klet iz Beograda i satirično-humoristčnu knjigu "Da li je brak svetlost ili mrak", koju treba da objavi "Jež" Beograd. Saobraćajna policija izašla je na lice mesta, sačinila zapisnik o nađenom stanju i za učiniocem saobraćajnog udesa se intenzivno traga, radi podnošenja prijave za udes, uznemiravanje i naknadu štete koja je nanesena književniku Markoviću. Regionalni put 126 Aleksinac- Žitkovac-Tešica i Vitkovac i glavna ulica u Žitkovcu, Moravcu, Prćilovicu i dr. mestima, je kobna deonica i crna tačka, jer je kroz neki relativno kraći period u saobraćajnim udesima stradalo preko 15 ljudi i dece, iako društvo čini velike napore u obrazovanju vozača i dece za bezbedno učešće u saobraćaju, kroz predavanja i dežurstva.


Nadamo se da će saobraćajna policija i Zakon o bezbednosti saobraćaja doprineti da se vozači u saobraćaju kreću bezbedno, odmorni i zdravi, u cilju veće zaštite života, mira i imovine građana i samih sebe.


Tekst i foto: Boža Marković

Komentara: 5


# Dragiša Marković Žitkovac Vitkovac saobraćajna nezgoda škole saobraćajna policija Sveti Sava
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+15) (-1)

  Swaner 20.05.2018.
  Ja mislim da je vozac auta bio placen od strane NATO zlikovaca, na celu sa americkim ambasadorom u Srbiji.

 • (+8) (-1)

  Swaner 20.05.2018.
  Kome je zasmetao američki akademik?

  U noći izmedju srede i četvrtka za sada nepoznate osobe izvršile su rušenje ograde profesora Markovića. To nije prvi put da neko uništava imovinu akademika Markovića. Po rečima umetničkog fotografa Bože Nesvrćanina sve je počelo pre više od godinu dana:
  ,, Dobro sam upamtio tu noć. Imao sam neki čudan predosećaj da neko nešto smera. I ujutro je sve bilo jasno. Kradja je izvršena u toku noći. Nestao je bicikl profesora Marković. I to baš iz njegovog dvorišta. Do danas nisu pronadjeni počinioci te gnusne kradje,, ističe g.Nesvrćanin koji ove godine slavi 50 godina svog umetničkog stvaralaštva.
  Poznavaoci lika i dela akademika Markovića smatraju da je atentat prejaka reč:
  ,, Mi u Žitkovcu akademika znamo kao dobrog čoveka i jednog od najboljih direktora. Ne verujemo da je iko imao nameru da ga ubije.,,
  S druge strane ima i onih koji smatraju da se akademik Marković zamerio predstavnicima Nato alijanse, svojim antiglobalističkim stavovima:
  ,, Ne zaboravite da je profesor Marković nagradjen titulom akademika od strane Amerike. Ne verujem da iko od njih blagonaklono gleda na Anti Nato poeziju po kojoj je Marković postao poznat u krugovima srpskih pesnika,, ističe M.S. jedan od bliskih prijatelja profesora Markovića.
  :D :D :D

 • (+8) (-)

  Elektra13 20.05.2018.
  PRAVDA ZA DRAGIŠU !!!!!

 • (+4) (-3)

  Cica 18.06.2018.
  Akademik Dragiša Marković, profesor Dragiša Marković, književnik Dragiša Marković... ŠTA je Dragiša Marković?! Što se mene tiče, dovoljno je da pogledam sliku koju ste izbacili, da napišem NEDOMAĆIN Dragiša Marković, kome je teško da se savije i oplevi travu u dvorištu!

 • (+2) (-3)

  Nena_6 21.06.2018.
  ZA CICU sto se nas tice,briga nas da li mu je trava oplevljena,ti sto to primecujes,ti se,cero sagni...pa mu...oplevi


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima