Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сукоб интереса

rss

26.03.2007.

На сајту Одбора за решавање о сукобу интереса објављена су имена посланика против којих је прошле недеље покренут поступак због неспојивости функција:
www.sukobinteresa.sr.gov.yu

6. седница Републичког одбора-покренути поступци, обуставе и изрицање мера

Покретање поступка због неспојивости функција против народних посланика:

А) Милана Шкрбића, народног посланика и заменика председника Општине Апатин

Б) Дејана Јовановића, народног посланика и заменика председника Општине Параћин ( у међувремену примљена је оставка на функцију заменика председника општине)

Ц) Игора Бечића, народног посланика и заменика председника Општине Врбас,

Д) Петра Кунтића народног посланика и заменика председника Општине Суботица

Е) Милована Радовића, народног посланика и заменика председника Општине Алексинац и заменика председника Општинског већа

Ф) Ковачевић Зорице, народног посланика и члана Општинског већа Општине Лучани

Републички одбор је покренуо по службеној дужности и 26 поступака због неспојивости функција.

На истој седници Одбор је донео одлуку о обустави 9 поступака покренутих против функционера због недостављања извештаја о имовини и приходима као и због недозвољене кумулације функција, с обзиром да су се функционери повиновали одредбама Закона у назначеном року. Поступак неспојивости функција обустављен је и према Драги Дамњановићу и Видоју Петровићу, који су поднели оставке на фунције народних посланика.

Републички одбор је донео одлуку о изрицању 10 мера нејавног упозорења и 1 меру јавног објављивања одлуке о повреди Закона против Обрада Радишића, одборника СО Сурчин.

Поступци су покренути против посланика СРС-а Милана Шкрбића и Игора Бечића - заменика председника општина Апатин и Врбас. На сајту се наводи да је покренут поступак и против Милована Радовића, народног посланика, заменика председника општине Алексинац и заменика председника Општинског већа, али у Скупштини Србије не постоји посланик под тим именом, већ само Милован Радовановић, посланик СРС-а из Алексинца. Генерални секретар СРС-а Александар Вучић рекао је јуче агенцији Бета да ће странка проверити те податке и поступити у складу са законом и да су они водили рачуна о томе да се на њиховој листи не нађу председници општина. Одбор је покренуо поступак и против заменика председника општине Суботица и посланика са листе ДС-а Петра Кунтића и члана Општинског већа општине Лучани и посланице НС Зорице Ковачевић. Поступак је био покренут и против народног посланика Г17 плус и заменика председника општине Параћин Дејана Јовановића, али је он у међувремену поднео оставку.

Ти функционери, према закону, имају рок од 15 дана да поднесу оставку на једну од функција, а ако то не ураде њима се изриче прво нејавна мера упозорења, а затим и јавна мера - позив да поднесу оставке објављен у Службеном гласнику.

Коментара: 0


# општина Александар Вучић Милован Радовановић Ана Јовановић
@avucic @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима